Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina u pet minuta prokockali pobjedu protiv Slaven Belupa

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u prvom susretu pred domaćom publikom u SuperSport HNL-u ove sezone stigli su do remija. U susjedskom derbiju pred 1800 Varaždinci su, nakon što su vodili 2:0, sa Slaven Belupom odigrali 2:2.

Trener Mario Kovačević povjerenje je odlučio dati igračima koji su odigrali drugi dio susreta 1. kola protiv Gorice.

Krenuli su tako Zelenika na golu, na stoperskim pozicijama Jelenić i Pellumbi, na desnom boku Kolarić, lijevom Boršić, u sredini Pilj i Belcar, ispred njih Mitrovski desno, Šego lijevo i Brodić u sredini te u vršku napada Vukušić.

Već u 5. minuti Varaždinci su poveli. Marina je na 16 metara srušio Belcara i varaždinski nogometaši dobili su slobodan udarac. Precizno ga je izveo Mitrovski za 1:0.

Mogli su gosti izjednačiti u 23. minuti kada je Mitrovski prodao loptu, ona je došla do Hoxhe čiji je pokušaj s desetak metara odlično obranio varaždinski vratar Zelenika. I onda četiri minute kasnije momčad Marija Kovačevića je postigla i drugi gol. Pilj je povukao i proigrao Šegu koji je dao za Brodića koji je pak prekrasno s 20 metara pogodio za 2:0.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Varaždinaca. Blizu trećeg gola bio je Šego u 51. minuti čiji je pokušaj fijuknuo tik uz vratnicu.

U 54. minuti Slaven je ponovno opasno živio. Prvo je Šego okušao udarac, no Marković se nije dao prevariti. Lopta se potom odbila do Kolarića koji je proigrao Brodića čiji udarac s deset metara ponovno skida Slavenov vratar.

Nakon što se malo igra umrtvila, Kovačević je započeo s promjenama. Ušli su Domjanić umjesto Vukušića, Lusavec je zamijenio Pilja, dok je Banovec zauzeo poziciju Mitrovskog.

U 74. minuti opet su Farmaceuti teško živjeli i malo je nedostajalo da pokušaj Šege ne završiti u mreži. Isti je igrač pokušao i iz slobodnjaka minutu kasnije, no Marković je bio na visini zadatka.

U 78. minuti nemoguće je promašio Brodić, s deset metara kojeg je odlično uposlio Lusavec.

I kako to obično biva, Varaždincima se to vratilo u 81. minuti. Hoxha je nakon odlične solo akcije sa 16 metara iskosa pogodio za 2:1. I onda u 85. minuti opet Hoxha. Kolarić ga je faulirao u kaznenom prostoru i sudac Ante Čulina pokazao je na bijelu točku. Siguran za 2:2 bio je Mioč. Tu nije bio kraj. U 89. je Crnac opasno pucao, ali lopta se od bloka odbila u korner.

Na kraju je ostalo 2:2. U idućem kolu Varaždinci gostuju kod Lokomotive.

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje