Povežite se s nama

Međimurje

Ervin Vičević: “U Općini Selnica nastavljamo s projektima sanacije prometnica i društvenih domova”

Objavljeno:

- dana

Općina Selnica pokrenula je investicijski ciklus koji će u mnogim stvarima podići razinu kvalitete života mještana.

Protekla 2017. godina bila je jedna od uspješniji u općinskoj povijesti, što je potvrdio i načelnik Ervin Vičević.

Dječji vrtić

– Možemo biti itekako zadovoljni učinjenim prošle godine. Uspjeli smo, između ostaloga, asfaltirati novi kilometar ceste, u čemu nam je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pomoglo s iznosom od 600 tisuća kuna. Započeli smo i prvu faza sanacije zgrade Stare škole, odnosno selničkoga Društvenog doma. Također smo završili Dom u Praporčanu, a ove godine planiramo do kraja sanirati i Dom u Merhatovcu – rekao je načelnik Vičević.

Kroz Mjeru 7.4. ruralnog razvoja Općina Selnica planira riješiti nedostatak prostora u Dječjem vrtiću

U naselju Zebanec je prostor Društvenog doma iznajmljen te se u njemu nalazi Dječji vrtić. To je bilo nužno napraviti s obzirom na to da Općina ima problema s nedostatkom vrtićkog prostora.

– Vjerujem da će se i taj problem uskoro riješiti. Naime, očekujemo otvaranje Mjere 7.4. ruralnog razvoja za projekte vezane uz dječje vrtiće i društvene domove. Kandidirali smo projekt Dječjeg vrtića, dok je Vatrogasno društvo prijavilo projekt novoga Vatrogasnog doma. Postoji velika mogućnost da nam prođu oba projekta – istaknuo je selnički načelnik.
Na području Općine započeti su i neki novi projekti, poput izgradnje kampa na selničkom ribnjaku, čime će se iskoristiti turistički potencijali same Općine, ali i tog dijela Međimuja.
– Možemo biti zadovoljni i činjenicom da su nam za ovu godinu već odobreni projekt i novac iz europskog fonda koji će se iskoristiti za sanaciju ceste u Bukovcu. Posao je vrijedan oko dva milijuna kuna, a njime ćemo riješiti problem star više od 30 godina. Riječ je o 1,7 kilometara ceste koja će dobiti asfalt.

Upravo je stanje cesta jedan od najvećih problema s kojima se suočava Selnica. U Općini je čak 105 kilometara nerazvrstanih cesta, od kojih puno još nije asfaltirano. One asfaltirane su pak u takvom stanju da traže sanaciju.

Prometnice

– Samo u Gornjem Zebancu imamo potez od čak dva kilometara koji će trebati asfaltirati. Ako znate da je cijena asfaltiranja 100 metara ceste oko 70 tisuća kuna, jasno je koliko komunalni zahvati ovakve vrste opterećuju općinske proračune – kaže Vičević. Zato se redovito prate natječaji ministarstava, EU fondova, domaćih institucija i agencija.

– Prijavljujemo projekte gdje god nam se ukaže prilika. Jedino tako možemo realizirati velike i skupe projekte. Povezujemo se sa susjednim općinama i Gradom Murskim Središćem. Suradnjom se znatno lakše realiziraju ideje i projekti. Nama je Grad Mursko Središće prvi susjed i normalno je da blisko surađujemo. Imamo prijateljski odnos koji neprestano razvijamo te smo često partneri u različitim projektima. Suradnju produbljuju i naše udruge kroz organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i priredbama – zaključio je načelnik Ervin Vičević.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje