Povežite se s nama

Sport

Varaždinska Vindija sponzorirat će perspektivnu Janu Koščak

Objavljeno:

- dana

Sedamnaestogodišnja atletičarka iz Varaždina Jana Koščak, jedno od najperspektivnijih mladih imena u hrvatskom sportu i prava globalna senzacija u svijetu atletike, od sada će na daljnjem putu do svjetskih rekorda i odličja imati vrijednu podršku jedne od najznačajnijih domaćih kompanija.

U svom prvom seniorskom sedmoboju, Jana je osvojila deveto mjesto postavivši pritom novi hrvatski seniorski rekord, ali i najbolji svjetski rezultat u konkurenciji do 18 godina, dok je u sedam disciplina srušila čak pet osobnih rekorda i jedan juniorski državni. Štoviše, Janin osobni rekord u skoku u vis od 192 cm, za samo je jedan centimetar niže od  mlađejuniorskog rekorda legendarne Blanke Vlašić, što potvrđuje kako je zaista riječ o još jednom posebnom mladom talentu s izuzetnim olimpijskim potencijalom.

Na ove uspjehe, kao i na činjenicu da je ujedno riječ i o briljantnoj mladoj predstavnici varaždinske lokalne zajednice, posebno je ponosna Grupa Vindija koja već dugi niz zagovara predanost izvrsnosti u svim aspektima poslovnog i društvenog života te prepoznaje i nagrađuje istu, posebice kod mladih domaćih sportaša.

– Imati iza sebe jednu od najvećih hrvatskih kompanija zaista je poseban osjećaj koji prije svega predstavlja potvrdu da je moj trud primijećen i da moja zajednica vjeruje u mene, a zatim i ulijeva jedno dodatno samopouzdanje te želju za daljnjim napretkom. Zahvalna sam što će me na daljnjem putu pratiti jedno ovakvo društvo koje itekako zna tajne uspjeha i koje zna kako doći do vrha u svojoj disciplini – poručila je Jana Koščak, atletičarka varaždinske Slobode.

Sport

Braća Kolarić i Varšić s rukometnom reprezentacijom gluhih u polufinalu Eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski sportski savez gluhih

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih ostvarila je i treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, pobijedivši domaćina Njemačku rezultatom 32:22 i izborivši polufinale.

Boje hrvatske brane braća Jakov i Florijan Kolarić koji igraju za RK Vidovec te Bruno Varšić, GRK Varaždin 1930.

Baš protiv domaćina Njemačke Florijan Kolarić postigao je sedam pogodaka, a sjajni Varšić ponovo je fantastično odradio svoj posao na golu.

Slijedi im polufinalni susret protiv Srbije, a utakmica se igra u petak, 10. svibnja u 16 sati.

Nastavite čitati

Sport

Poznata satnica finala Županijskog kupa u kojem se susreću Varteks i Bednja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Određen je raspored odigravanja dviju finalnih susreta Županijskog nogometnog kupa, u kojima se susreću Bednja i Varteks.

Naime, iste ekipe finale su igrale prije dvije sezone kada je Varteks slavio s minimalnih 1:0.

Finalne utakmice igraju se 15. svibnja i 5. lipnja. U prvoj utakmici (srijeda, 15. svibnja) u 17:30 domaćin je Bednja, a u drugoj 5. lipnja u 18 sati Varteks na stadionu Sloboda.

Dodajmo da su obje ekipe plasmanom u finale osigurale nastup u pretkolu Hrvatskog Kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje