Povežite se s nama

Crna kronika

Petrijanec: izlazio autom iz dvorišta pa udario starijeg muškarca na električnom biciklu

Objavljeno:

- dana

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 24. kolovoza, oko 9.40 sati u Ulici Vladimira Nazora u mjestu Petrijanec, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić starosti 20 godina upravljao je osobnim automobilom kojim se uključivao u promet iz dvorišta na kolnik.

Prilikom uključivanja vozila u promet nije propustio sva vozila koja su se kretala površinom preko koje se uključivao te je prednjim djelom automobila udario je u prednji kotač bicikla s pomoćnim električnim motorom, kojim je biciklističko-pješačkom stazom upravljao 70-godišnjak.

70-godišnjak je pao na kolnik te je zadobio ozljede radi kojih mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno.

Crna kronika

Ljubešćica: pijan se okretao autom pa udario parkirani motor i auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 12. svibnja, oko 17.00 sati, u Topličkoj ulici u Ljubešćici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.89 promila.

On se automobilom kružno okretao s obilježenog parkirališnog mjesta, nakon čega je krenuo automobilom prema naprijed, a da se pritom nije uvjerio da započetu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom je prilikom prednjim dijelom osobnog automobila udario u stražnji dio parkiranog motocikla, a potom u stražnji dio parkiranog osobnog automobila, javila je policija.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Prelogu zbog 2,57 promila vozač završio autom usred kružnog toka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, javila je PU međimurska.

U nesrećama s ozlijeđenim sudionicima lakše ozljede zadobili su 53-godišnji vozač osobnog automobila.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,57 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 10. travnja, nešto poslije 22 sata u Prelogu, na raskrižju Sajmišne i Ulice kneza Domagoja.

Zbog neprilagođene brzine 53-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, ulaskom u raskrižje s kružnim tokom prometa izgubio je nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika na travnati otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je prednjim dijelom automobila udario u metalni stup javne rasvjete.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička te je pritom utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog opasnosti od pada metalnog stupa javne rasvjete na kolnik od 22:20 sati Sajmišna ulica bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama. Nakon sanacije stupa javne rasvjete u subotu, 11. svibnja, u 8:30 sati Sajmišna ulica otvorena je za sav promet.

Vozač osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.710 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje