Povežite se s nama

Život i društvo

Samo Jalžabet, Martijanec i Čakovec dobili novac Ministarstva turizma za sportske građevine

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je 25. rujna u Zagrebu uručila ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini.

Ugovore vrijedne 4.059.199 eura potpisali su predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

Nešto novca iz ovog natječaja dolazi i na sjever Hrvatske.

Općina Jalžabet dobila je 26.545 eura za gradnju cageball nogometnog igrališta. Već smo pisali da je Grad Čakovec dobio 48.454 eura za rekonstrukciju i opremanje Macanovog doma. Za rekonstrukciju i opremanje teniskog terena Općina Martijanec je dobila 34.754 eura.

Život i društvo

Varaždinci u utorak pozvani na radionicu u sklopu projekta InterACT Green

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin provodi projekt InterACT Green čiji je cilj uređenje Dravske park šume, tog najvažnijeg prirodnog resursa našeg grada.

Kako bi u tome bili što uspješniji i prostor rijeke Drave i Dravske park šume prilagodili potrebama građana, uz očuvanje prirodnog bogatstva, nositelji projekta pozivaju građane na participativnu radionicu prioritizacije ideja za Dravsku park šumu u utorak, 28. svibnja, u 17 sati.

Radionica će se održati u prostorijama bivšeg 6. mjesnog odbora Varaždin na Banfici (Dravska 7b).

. Bez obzira jeste li ljubitelj prirode, sportaš rekreativac ili samo želite doprinijeti unapređenju našeg grada, svi ste dobrodošli jer vaše nam je mišljenje važno. Pozovite i svoje prijatelje i susjede kako bi zajedno stvorili prostor koji ćemo svi rado posjećivati i čuvati za buduće generacije – poručuju otganizatori.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Vatrogasci uspješno evakuirali učenike područne škole u Druškovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju prezentacije zajedničkog djelovanja dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec te nove vatrogasne opremu i vozila kojom raspolažu vatrogasne postrojbe ovog je vikenda održana pokazna vatrogasna vježba članova Vatrogasne zajednice Općine Maruševec u Druškovcu.

Vježbu su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Maruševec u suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec Maruševec. Kroz vježbu, prikazane su mogućnosti i spremnost vatrogasaca u zajedničkom djelovanju gašenja većih požara gospodarskih objekata, mogućnosti snabdijevanja vodom iz hidrantske mreže više vozila u dužem vremenskom periodu, gašenje požara u obrazovnoj ustanovi te uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza.

Vježbu su koordinirali zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, vatrogasni časnik prve klase Filip Vrbanec i ravnatelj škole Tomislav Vincek.

Operativne snage pokazale visoku razinu spremnosti i uvježbanosti

–Vježba je tekla prema planu, kao i sama evakuacija djece koja su u vrlo kratkom vremenu izašla iz područne škole u Druškovcu, gdje su naši vatrogasci pokazali visoku razinu, kako u spremnosti tako i uvježbanosti. Za njih takve situacije nasreću nisu česte, no u slučaju da do njih dođe, pripadnici DVD-a Maruševec i Donje Ladanje su spremni – naglasio je Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Damirom Špremom te počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravkom Kukecom pozorno pratio vježbu.

Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novo vatrogasno tehničko vozilo kojeg je DVD Maruševec uz pomoć Općine Maruševec nabavio prošle godine za takve ali i druge zahtjevne intervencije.

– Ovakve su vježbe dobre i potrebne kako bi se uz vatrogasce i djelatnici škole, ali i učenici pripremili za neželjene situacije, te da bi na ispravan način i pravovremeno mogli reagirati – dodao je Klapša, ističući pritom da je u vježbi sudjelovalo gotovo 30 pripadnika operativnih vatrogasnih službi koji su pokazali kako je sigurnost u Općini Maruševec na vrlo visokoj razini, kao i njihova spremnost u potencijalnim situacijama ugroza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje