Povežite se s nama

Sport

Dalić uoči ključnih utakmica: Nikad nisam bio jači, motiviraniji i pozitivniji

Objavljeno:

- dana

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak, 13. studenog u Zagrebu uoči odlučujućih kvalifikacijskih utakmica protiv Latvije (Riga, 18. studenoga) i Armenije (Zagreb, 21. studenoga).

Na dan okupljanja konferenciju za medije tradicionalno je imao izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

– Bilo bi glupo s moje strane da potonem. Nikad nisam bio jači, motiviraniji i pozitivniji. Tako je i s igračima. Nisam ja zaboravio biti izbornik, a nisu ni igrači zaboravili igrati nogomet. Ono je bilo loših sedam dana – rekao je Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih koji je osvrnuo na sljedeće protivnike.

– U ovom trenutku za nas nema lakih protivnika. Latvija će se htjeti dokazati, podići si cijenu. Moramo toga biti svjesni. Moramo biti strpljivi, kompaktni, ne gubiti glavu. Imaju visoke igrače, opasni su u prekidu. Nisu brzi prema naprijed, igraju slično kao Wales. Moramo biti spremni na to da nam mogu napraviti neugodnost. Armenija i dalje ima šanse za Euro, ali idemo korak po korak – zaključio je Dalić za HNS.

Sport

Izbornik Zovko prijavio sastav za Davis Cup susret protiv Litve u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve, koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu.

Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić (28.), a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

– Ovo je trenutno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat. Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji raspoložen je kao i uvijek. Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu – ističe Zovko za Hrvatski teniski savez.

U službenoj nominaciji ima mjesta za petoricu igrača, ali će u Varaždinu na treninzima biti i Mili Poljičak.

Nastavite čitati

Sport

Leonu Belcaru desetak minuta u pobjedi mladih Vatrenih protiv Farskih otoka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Farske otoke 2:1 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Golove su zabili Marin Ljubičić i Franjo Ivanović, oba iz penala. Veznjak Varaždina Leon Belcar u igru je ušao u 79. minuti zamijenivši Antu Crnca.

Hrvatska sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igra protiv Portugala u ponedjeljak, 9. rujna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje