Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen 21-godišnji Varaždinac koji stoji iza eksplozija u Kućan Marofu i Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje 21-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i pomaganja u tom kaznenom djelu.

Osnovano se sumnja da je 7. srpnja prošle godine oko 2,55 sati u Kućan Marofu, s vanjske strane dvorišne ograde obiteljske kuće postavio improviziranu eksplozivnu napravu od najmanje sto grama eksploziva trinitrotoluena (TNT) i baruta, koju je sam izradio i držao kod svoje kuće. Aktivirao ju je paljenjem sporogorećeg štapina uz upotrebu detonatorske kapisle za iniciranje eksploziva čime je izazvao eksploziju u kojoj su oštećena dva osobna automobila i dvorišna ograda.

Također osnovano se sumnja da je u veljači ove godine u Varaždinu, bez ovlaštenja držao improviziranu eksplozivnu napravu koju je sam izradio od eksploziva trinitrotoluena (TNT) u količini od oko sto grama, stavljenog u posudu u koju je montirao detonatorsku kapislu koja se aktivira paljenjem sporogorećeg štapina otvorenim plamenom, a koju je prodao osobi zasad neutvrđenog identiteta, iako je znao da će ta osoba aktivirati eksplozivnu napravu na području Varaždina. To se dogodilo 24. veljače ove godine oko 23,40 sati na Trgu Matije Gupca kad je ta osoba izazvala eksploziju u dvorištu obiteljske kuće, a do ozljeđivanja osoba i veće materijalne štete zahvaljujući slučaju nije došlo.

Ujedno, osnovano se sumnja i da je u zidu šupe na dvorištu kuće u Varaždinu neovlašteno držao eksplozivne tvari i njihove sastavne dijelove čije je posjedovanje zakonom zabranjeno.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Ukrali mnogo alkohola i cigarete pa krenuli u provod na Praznik rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27, 25, 24, 23, 21 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Oni su, kako se sumnja, 1. svibnja, u Cestici, provalili u jednu trgovinu te otuđili veću količinu alkoholnog pića i cigarete. Protiv istih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u utorak, 14. svibnja ove godine, nešto prije 17 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, tijekom kraćeg razgovora zatražili su novac od oštećenog 18-godišnjaka. Nakon što je iz odjeće izvadio novčanik osumnjičeni su fizički nasrnuli na 18-godišnjaka te mu pritom iz novčanika ukrali 500 eura. Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen, javila je međimurska policija.

Protiv 28-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje