Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO A JE TO ili? Što se dogodilo s pločama u Dućanskoj?

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Ovih su dana društvene mreže preplavili brojni komentari na račun obnove Dućanske ulice u Varaždinu.

Radovi na popločenju ulice su pri kraju, a riječ je o investiciji od oko 360 tisuća eura. No, građanima je zasmetalo način na koji način su se ploče spajale, odnosno kako sada izgleda cijeli mozaik.

Cijelu je problematiku jučer komentirao i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković koji je rekao da gradska vlast stoji iza struke.

– Neki su tražili simetriju koje nema i ne može je biti jer Dućanska nije ravna ulica, nije ni iste širine. Dobili smo jučer dodatno pojašnjenje projektanta, da ne bi bilo nekih nesporazuma. Mislim da ovo nije toliko kritično da bi se moralo mijenjati. Struka je stala iza toga, mi stojimo iza struke – poručuje Marković.

Vodogradnja, koja izvodi radove, po prvi puta susrela s ovako nepravilnom ulicom. Prema objašnjenju projektanata, nije bilo moguće napraviti mozaik prema drugome uzorku, kaže Marković. 

Zamjenik gradonačelnika dodao je da bi on osobno u sredinu stavio psivu od kocki da se direktno ne vide krivi spojevi.

Život i društvo

Varaždinci u utorak pozvani na radionicu u sklopu projekta InterACT Green

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin provodi projekt InterACT Green čiji je cilj uređenje Dravske park šume, tog najvažnijeg prirodnog resursa našeg grada.

Kako bi u tome bili što uspješniji i prostor rijeke Drave i Dravske park šume prilagodili potrebama građana, uz očuvanje prirodnog bogatstva, nositelji projekta pozivaju građane na participativnu radionicu prioritizacije ideja za Dravsku park šumu u utorak, 28. svibnja, u 17 sati.

Radionica će se održati u prostorijama bivšeg 6. mjesnog odbora Varaždin na Banfici (Dravska 7b).

. Bez obzira jeste li ljubitelj prirode, sportaš rekreativac ili samo želite doprinijeti unapređenju našeg grada, svi ste dobrodošli jer vaše nam je mišljenje važno. Pozovite i svoje prijatelje i susjede kako bi zajedno stvorili prostor koji ćemo svi rado posjećivati i čuvati za buduće generacije – poručuju otganizatori.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Vatrogasci uspješno evakuirali učenike područne škole u Druškovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U cilju prezentacije zajedničkog djelovanja dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec te nove vatrogasne opremu i vozila kojom raspolažu vatrogasne postrojbe ovog je vikenda održana pokazna vatrogasna vježba članova Vatrogasne zajednice Općine Maruševec u Druškovcu.

Vježbu su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Maruševec u suradnji s Osnovnom školom Gustav Krklec Maruševec. Kroz vježbu, prikazane su mogućnosti i spremnost vatrogasaca u zajedničkom djelovanju gašenja većih požara gospodarskih objekata, mogućnosti snabdijevanja vodom iz hidrantske mreže više vozila u dužem vremenskom periodu, gašenje požara u obrazovnoj ustanovi te uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza.

Vježbu su koordinirali zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, vatrogasni časnik prve klase Filip Vrbanec i ravnatelj škole Tomislav Vincek.

Operativne snage pokazale visoku razinu spremnosti i uvježbanosti

–Vježba je tekla prema planu, kao i sama evakuacija djece koja su u vrlo kratkom vremenu izašla iz područne škole u Druškovcu, gdje su naši vatrogasci pokazali visoku razinu, kako u spremnosti tako i uvježbanosti. Za njih takve situacije nasreću nisu česte, no u slučaju da do njih dođe, pripadnici DVD-a Maruševec i Donje Ladanje su spremni – naglasio je Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koji je s predsjednikom Općinskog vijeća Damirom Špremom te počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravkom Kukecom pozorno pratio vježbu.

Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novo vatrogasno tehničko vozilo kojeg je DVD Maruševec uz pomoć Općine Maruševec nabavio prošle godine za takve ali i druge zahtjevne intervencije.

– Ovakve su vježbe dobre i potrebne kako bi se uz vatrogasce i djelatnici škole, ali i učenici pripremili za neželjene situacije, te da bi na ispravan način i pravovremeno mogli reagirati – dodao je Klapša, ističući pritom da je u vježbi sudjelovalo gotovo 30 pripadnika operativnih vatrogasnih službi koji su pokazali kako je sigurnost u Općini Maruševec na vrlo visokoj razini, kao i njihova spremnost u potencijalnim situacijama ugroza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje