Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu je podijeljeno gotovo 8.500 božićnica, ostale stižu kroz dva tjedna

Objavljeno:

- dana

S jučerašnjim danom, 11. prosinca 2023., u Varaždinu je podijeljeno gotovo 8.500 božićnica, a za dostavu, prema informacijama Hrvatske pošte, ostalo je otprilike 2.800 božićnica koje će biti dostavljene u sljedećih dva tjedna.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 20,00 EUR obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2006. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina, a umirovljenici čija ukupna mirovinska primanja za mjesec rujan 2023. godine (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) iznose do 420,00 EUR, korisnici nacionalne mirovine, osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine Zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, ostvaruju pravo na isplatu novčane pomoći „božićnice“ od Grada Varaždina u iznosu od 50,00 EUR.

Pravo na božićnicu ostvarit će i korisnici hrvatske mirovine kojima se isplaćuje i mirovina iz inozemstva, korisnici samo inozemne mirovine, te korisnici i hrvatske  mirovine koji su navršili mirovinski staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu, a kojima ukupno mirovinsko primanje ne prelazi iznos od 420,00 EUR za mjesec rujan 2023.godine.

Ti korisnici morat će se sami javiti u Grad Varaždin u vrijeme reklamacije koja će biti nakon podjele svih naloga putem Hrvatske pošte.

Reklamacije za „božićnice“ podnosit će se od 22. prosinca 2023. godine do 10. siječnja 2024. godine. Zahtjevi za reklamacije za „božićnice“ moći će se od 22. prosinca 2023. godine podići u pisarnici Grada Varaždina na privremenoj adresi, Franjevački trg 5, 42000 Varaždin ili preuzeti na web stranici Grada.

Život i društvo

Otkrijte povijest Varaždina i crtice iz gradskog života uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin.

Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života. Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju

8.6. Barok u Varaždinu

15.6. Tragom Habsburgovaca

22.6. I to je Varaždin voilà!

29.6. Susjedi

6.7. Grad anđela

13.7. Krug oko parka

20.7. Poznati stanari Varaždina

27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe

3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas

10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem

17.8. Varaždinski pjesnici

Nastavite čitati

Život i društvo

Predškolci Dječjeg vrtića Zibeljko oprostili se od vrtića, hrabro kreću u nove avanture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kraju još jedne pedagoške godine, nova generacija predškolaca priredbom se oprostila od Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji.

Nakon priredbe, održano je i druženje mališana s odgojiteljicama i roditeljima, a pridružio im se i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, kao i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić te članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zibeljko.

Tim je povodom načelnik Poljak zahvalio svim tetama na njihovom predanom radu.

– Velika zahvala i roditeljima koji su povjerili svoju djecu Dječjem vrtiću Zibeljko, znajući da će odrastati u toplom i sigurnom okruženju, a mališanima od svega srca želim puno uspjeha u daljnjem školovanju – rekao je načelnik Poljak te dodao kako je Dječji vrtić Zibeljko otvoren prije više od tri godine zahvaljujući ulaganju većem od milijun eura.

– Nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje pretvorili smo u jedan novi, moderan dječji vrtić. Vjerujem kako su djelatnici vrtića zadovoljni, ali i roditelji sa uvjetima u kojima borave njihova djeca, dok osmijesi na dječjim licima potvrđuju da je naš dječji vrtić bio i jest pravo mjesto za njih – rekao je načelnik Poljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje