Povežite se s nama

Sport

NK Varaždin sedma momčad SuperSport HNL-a po vrijednosti prema Transfermarktu

Objavljeno:

- dana

Poznata stranica Transfermarkt svježe je ažurirale podatke o cijenama igrača i momčadi.

Seniorska ekipa Nogometnog kluba Varaždin prema Transfermarktu trenutno vrijedi 10,25 milijuna eura. Varaždin je ujedno 7. momčad po vrijednost. Iza njega su Istra 1961 (10,2), Slaven Belupo (8,03) i Rudeš (6,55 milijuna eura).

Navrijednija momčad prema Transfermarktu je Dinamo koji vrijedi 71,55 milijuna eura, potom je Hajduk (53,98) te Rijeka (33,83 milijuna eura).

Najvrjedniji igrač HNL je Dinamov Martin Baturina čija je cijena 18 milijuna eura, potom slijedi Hajdukovi Luka Vušković (7 milijuna eura) i Marko Livaja (6,5 milijuna eura).

Sport

Poznata satnica finala Županijskog kupa u kojem se susreću Varteks i Bednja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Određen je raspored odigravanja dviju finalnih susreta Županijskog nogometnog kupa, u kojima se susreću Bednja i Varteks.

Naime, iste ekipe finale su igrale prije dvije sezone kada je Varteks slavio s minimalnih 1:0.

Finalne utakmice igraju se 15. svibnja i 5. lipnja. U prvoj utakmici (srijeda, 15. svibnja) u 17:30 domaćin je Bednja, a u drugoj 5. lipnja u 18 sati Varteks na stadionu Sloboda.

Dodajmo da su obje ekipe plasmanom u finale osigurale nastup u pretkolu Hrvatskog Kupa.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka daje nam za pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon pobjede na Poljudu protiv Hajduka 1:0, nogometaše Varaždina u 34. kolu čeka susret s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kao igrač je bio član Rijeke.

– To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što se Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone – ističe Šafarić.

Naime, Rijeku čekaju i dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Hoće li možda trener Sopić odmarati neke prvotimce protiv Varaždina?

– Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje