Povežite se s nama

Sport

Završio je Bumbar kup u varaždinskoj Areni: nastupilo 2200 igračica i igrača

Objavljeno:

- dana

Podjelom medalja i objavom rezultata u nedjelju, 21. siječnja u varaždinskoj Areni završio je Bumbar kup, jedan od najvećih regionalnih malonogometnih turnira za mlade igrače.

Na završnici dvodnevnog malonogometnog turnira Bumbar kupa gradonačelnik Bosilj najavio je skori početak izgradnje tribina na NK Varteksa u Hrašćici. Gradonačelnik je kazao da su ugovori potpisani, izvođač radova odabran, a radovi kreću u veljači te, iako je rok završetka devet mjeseci kako se nada da će radovi biti završeni već u rujnu i da će NK Varteks moći dobiti kategorizaciju za viši rang natjecanja.

Inače, u varaždinskoj Areni okupile su se 184 ekipe s više od 2200 igračica i igrača, iz 64 različita kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH. Na turniru je nastupilo šest godišta. U subotu su igrala godišta 2011., 2013. i 2015., a u nedjelju 2012., 2014. i 2016. U dva dana, na četiri terena odigrano je više od 300 utakmica.

Od rezultata valja izdvojiti: u 2011. godištu 1. mjesto pripalo je ekipi Ivančice iz Ivanca, dok je Varteks bio treći. U 2012. godištu prvi je bio Varteks, a druga Ivančica.

U 2013. godištu prvo je mjesto osvojila ekipa OŠN 3 E iz Bihaća, u 2014. godištu najbolji je bio Aluminij iz Slovenije, a Varteks je zauzeo 4. mjesto.

U 2015. godištu slavila je ekipa iz Pećuha, a u 2016. godištu najbolja je bila ekipa Slaven Belupa, dok je NC Vidovec natjecanje okončao na 4. mjestu.

Turnir ima i snažnu institucionalnu podršku, pa su tako pokrovitelji turnira već tradicionalno Grad Varaždin i Varaždinska županija, a po prvi puta HNS i ŽNS Varaždin.

Sport

Nogometaši Novog Marofa kolo prije kraja prvaci Elitne ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kolo prije kraja nogometaši Novog Marofa postali su prvaci Elitne ŽNL. U pretposljednjem kolu Lige za prvaka pobijedili su Mladost iz Margečana s 2:0 i osvojili naslov.

Poveli su u 65. minuti preko Broza, da bio konačnih 2:0 postavio Puškadija pogotkom u 90. minuti.

Time su Novomarofčani kolo prije kraja zadržali četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Nedeljančana koji su u 4. kolu Lige za prvaka svladali Polet iz Tuhovca s 2:1. Golove za Nedeljanec postigli su Sirovec i Modrić.

U Ligi za ostanak Dubravka-Zagorac u subotu, 25. svibnja svladala je Budućnost sa 6:1. U nedjelju, 26. svibnja na rasporedu je susret između Jalžabeta i cestičkog Poleta.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec brončani na Svjetskom kupu u Varni!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec osvojio je broncu na Svjetskom kupu u Varni.

Varaždinac je bio silno motiviran nakon Europskog prvenstva u Riminiju vratiti se na „pravi put“. I uspio je – nakon dobrog nastupa u kvalifikacijama član GK Vindija u finalu bio je odličan. U odnosu na nastup prije dva dana Žugec je pojačao svoju vježbu za dvije desetinke, i sama izvedba bila je bolja. Zaradio je visoku ocjenu – 14.300. Žugec je nakon odrađene vježbe držao vodeću poziciju. S nje ga je skinuo Kazahstanac Nariman Kurbanov koji je opravdao ulogu glavnog favorita. Između Kurbanova i Žugeca u konačnici se ugurao Uzbekistanac Ravshan Kamiljanov.

– Nakon kvalifikacija smo odlučili da ćemo ići u finalu težu vježbu ukupne ocjene 15.800. Ušao sam smirene glave, sve mi je išlo za rukom te sam dobio završnu ocjenu 14.300 i osvojio brončanu medalju, čime sam jako zadovoljan jer sam u zadnjih godinu dana imao velikih problema i s ozljedama i mentalnom pripremom. Sve se sad počelo vraćati u normalu. Slijedi Svjetski kup u Kopru, u četvrtak su na rasporedu kvalifikacije – istaknuo je Žugec za Hrvatski gimnastički savez.

Istaknimo da je Čakovčanka Tijana Korent u finalu u preskoku osvojila 4. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje