Povežite se s nama

Crna kronika

Josip (81) koji je nestao iz doma za starije pronađen je mrtav

policija, ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici interventne policije Policijske uprave međimurske su na području Štefanca pronašli, na žalost, mrtvog nestalog muškarca, javila je danas međimurska policija.

Podsjetimo stariji muškarac se tijekom noći udaljiio iz doma za starije u Štefancu.

>> Iz doma za starije u Međimurju nestao je Josip Novak, a nosio je samo pidžamu i papuče

– Mrtvozorničkim pregledom je utvrđeno kako smrt nije nastupila kao posljedica nasilnog djela, dok će se tijekom sutrašnjeg dana provesti obdukcija radi točnog utvrđivanja uzroka smrti. Zahvaljujemo građanima i medijima na iskaznoj potpori u cilju pronalaska nestale osobe – rečeno je iz PU međimurske.

Crna kronika

Ljubešćica: pijan se okretao autom pa udario parkirani motor i auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 12. svibnja, oko 17.00 sati, u Topličkoj ulici u Ljubešćici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.89 promila.

On se automobilom kružno okretao s obilježenog parkirališnog mjesta, nakon čega je krenuo automobilom prema naprijed, a da se pritom nije uvjerio da započetu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom je prilikom prednjim dijelom osobnog automobila udario u stražnji dio parkiranog motocikla, a potom u stražnji dio parkiranog osobnog automobila, javila je policija.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku Postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Prelogu zbog 2,57 promila vozač završio autom usred kružnog toka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, javila je PU međimurska.

U nesrećama s ozlijeđenim sudionicima lakše ozljede zadobili su 53-godišnji vozač osobnog automobila.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,57 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 10. travnja, nešto poslije 22 sata u Prelogu, na raskrižju Sajmišne i Ulice kneza Domagoja.

Zbog neprilagođene brzine 53-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, ulaskom u raskrižje s kružnim tokom prometa izgubio je nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika na travnati otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je prednjim dijelom automobila udario u metalni stup javne rasvjete.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička te je pritom utvrđeno kako je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog opasnosti od pada metalnog stupa javne rasvjete na kolnik od 22:20 sati Sajmišna ulica bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama. Nakon sanacije stupa javne rasvjete u subotu, 11. svibnja, u 8:30 sati Sajmišna ulica otvorena je za sav promet.

Vozač osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.710 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje