Povežite se s nama

Sport

Hrvatska i Belgija izjednačene nakon prvog dana susreta Davis Cupa u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Nakon prvog dana susreta Hrvatske i Belgije u Varaždinu u kvalifikacijskom susretu Davis Cupa nitko nema prednost: rezultat je 1:1. Prvu pojedinačnu pobjedu odnijeli su gosti, nakon što je Zizou Bergs svladao Marina Čilića 6:4, 4:6, 6:4, a onda je izjednačio Duje Ajduković, pobijedivši Jorisa De Loorea 6:1, 6:4.

Tako su u nedjelju zajamčena velika uzbuđenja, a sasvim je jasno da će meč parova (početak u 13 sati) biti izuzetno bitan. Nakon njega slijede dva pojedinačna okršaja.

Ajduković je u ovom natjecanju debitirao lanjskog rujna u Splitu, porazom u pojedinačnom i pobjedom u meču parova, a sada je odigrao izvanredno protiv 192. igrača svijeta. Vodio je 6:1, 5:1, onda kod 5:3 propustio četiri meč lopte, ali je u desetom gemu rutinski odservirao bez izgubljena poena.

Izbornik Velimir Zovko u subotu je debitirao na klupi, pa se prvo pitanje nameće samo po sebi – kako je proživio prvi dan na klupi reprezentacije.

– Bio je to jako emotivan dan. Prvi meč interesantan, triler, koji je nažalost otišao na stranu Belgijanaca. U drugom meču Duje je odigrao izvanserijski, uz atraktivan tenis. Priželjkivao sam vodstvo 2:0, ali i s 1:1 smo zadovoljni. Marin je ikona, naš kapetan i za sportsku i širu javnost je legenda, osoba koja nas diže i motivira. Ako dođe do rezultata 2:2 on je prva opcija- ističe Zovko.

Nedjeljni program u Areni Varaždin počet će u 13 sati okršajem parova, za koji su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, te Sander Gille i Joran Vliegen.

Sport

Braća Kolarić i Bruno Varšić prvaci Europe s rukometnom reprezentacijom gluhih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 13. Europskom prvenstvu gluhih u njemačkom Frankenthalu, Hrvatska je ponovo, po 6. put postala najbolja momčad Europe!

Izabranici Marija Sirotića obranili su europski naslov nakon što su u finalu svladali domaćina Njemačku rezultatom 27:21.

Njemačka je pružala dobar otpor u prvom poluvremenu, koje je završilo 10:10. U drugom dijelu pojačao se protok lopte hrvatskih rukometaša. Prednost od tri pogotka više nisu ispuštali.

Boje hrvatske brane braća Jakov i Florijan Kolarić koji igraju za RK Vidovec te Bruno Varšić, GRK Varaždin 1930.

Igračem turnira proglašen je Tomislav Bošnjak, vratar turnira Varšić, a nagradu za fair play dobila je reprezentacija Hrvatske s najmanje isključenja.

Nastavite čitati

Sport

Leona Habek izvrsna 4. na Slovenskom pokalu u Celju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Slovenskom pokalu u slalomu za mlađe kategorije koje je održano na rijeci Savinji u Celju. Na natjecanju je nastupilo 105 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Leona Habek plasirala se na 4. mjesto.

Kod starijih kadeta u kajaku Marin Bjeliš plasirao se na 7. mjesto, Neo Vugrek bio je 14., Domagoj Kracik 19., a Domagoj Cerovečki  na 21. mjestu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje