Povežite se s nama

Zabava & Stil

Brzinske utrke u Varaždinskoj županiji bit će vrhunac završnice WRC Croatia Rallyja

Objavljeno:

- dana

Četvrti put za redom Hrvatska je od 18. do 21. travnja domaćin WRC Croatia Rallyja, jedne od najvećih sportskih priredaba u hrvatskoj povijesti. To je natjecanje na trasama utrka lani pratilo 400.000 gledatelja, a putem malih ekrana više od 58 milijuna.

Nastup najboljih svjetskih vozača, adrenalin zbog kojeg taj sport ima mnoge poklonike diljem svijeta razlozi su da je tri prethodne utrke ukupno pratilo oko milijun gledatelja, potvrđujući status Hrvatske kao sportske i turističke velesile.

Trasa WRC Croatia Rallyja i ove godine prolazi kroz pet županija, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku, dok će ceremonijalni start i cilj biti u Zagrebu.

Tijekom natjecanja vozači će proći ukupno dvadeset brzinskih ispita. Prvi izlazak na stazu posade će imati u četvrtak 18. travnja kada će se, poslije testne vožnje u blizini Okića, ceremonijalni start održati navečer u Zagrebu ispred zagrebačkih fontana.

Sljedeća dva dana vozit će se po osam brzinskih ispita, prvog dana na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a potom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Završni dan natjecanja s četiri brzinske utrke bit će u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, dok će ceremonijalni cilj biti u Zagrebu, ispred poslovne zgrade INA-e.

Sportskom adrenalinu koji prati te utrke treba dodati i činjenicu da vozači i njihove posade, gledatelji i predstavnici medija imaju prilike upoznati raznolike regije, uživati u prekrasnim krajolicima, eno-gastronomiji te gostoprimstvu u koje su se uvjerili i u prethodna tri izdanja WRC Croatia Rallyja.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

Zabava & Stil

Glazbeni doživljaji subotnjeg prijepodneva vraćaju se na varaždinske balkone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glazbena subota, već dobro poznat i prihvaćen program kojim Turistička zajednica grada Varaždina oživljava staru gradsku jezgru vraća se ove subote, 11. svibnja, još atraktivniji.

U prvom hrvatskom UNESCO-vom gradu glazbe, subotama u prijepodnevnim satima sve do 30. rujna, Varaždince i njihove goste gotovo na svakom koraku pratit će opuštajući zvuci i melodije.

Dok šećete varaždinskim ulicama i trgovima ili ispijate kavu na za to omiljenim lokacijama, moći ćete uživati u glazbi s balkona (Županijska palača od 10.30 i palača Sermage od 11 sati), a poseban doživljaj na Korzu stvorit će glazba iz glazbene kamperice (od 10 i od 19.30). Novu sezonu otvaraju Peharda&Györek na balkonu Županijske palače te Matavulj&Resnik na balkonu palače Sermage, dok će Trio Coda u jutarnjem i Duo Maximus u večernjem terminu biti zaduženi za glazbeni ugođaj na Korzu.

Poznata djela klasične glazbe i popularne glazbene teme iz filmova koje možda na prvu ne povezujete sa sakralnim prostorom, u izvedbi Višeslava Jaklina na grandioznim orguljama, odzvanjat će akustičnom varaždinskom katedralom, subotama od 18. svibnja od 11.30 sati.

Uz sve to, na Trgu tradicijskih obrta čiji korisnici prezentiraju pomalo zaboravljene vještine i čuvaju dugu tradiciju varaždinskog obrtništva, subotama od 10 sati, bit će organizirani gostujući programi i radionice tradicijske kulture poput licitarstva, čipkarstva i izrade tradicijskog nakita. U subotu, 11. svibnja, na rasporedu je radionica izrade tradicijskih igračaka „Od krpice do lutkice“ u organizaciji Centra tradicijske kulture čiji će se članovi pobrinuti i za glazbeno-scenski program, te prezentacija licitarstva koju će realizirati Licitarstvo Slavica.

Svi ovi sadržaji potiču razvoj lokalne glazbene scene, promoviraju kulturnu baštinu i obogaćuju turističku ponudu destinacije.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Baby Lasagna plasirao se u finale Eurosonga!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završilo je prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem Hrvatsku predstavlja Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna.

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine ‘Velikih 5’ – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i domaćin natjecanja Švedska. Baby Lasagna je sa svojom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’ nastupao sedmi po redu te je prošao u finale.

Osim Baby Lasagne u finale su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Drugo polufinale je na rasporedu 9. svibnja, a finale u subotu, 11. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje