Povežite se s nama

Zabava & Stil

U Murskom Središću pripremaju poseban poklon za Dan žena

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana žena u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću priprema se poseban koncert irskih, škotskih, južnoameričkih i hrvatskih pjesama, pomno izabranih upravo kako bi se zabavile žene.

Koncert je na rasporedu 9. ožujka s početkom u 19.00 sati. Iako prije svega poklon ženama, ulaz je slobodan za sve.

Alma del viento ansambl je koji isključivo njeguje tradicijsku glazbu južne Amerike, te tzv.nove pjesme, sa naglaskom na glazbu Bolivije i Argentine.

Ansambl također izvodi i tradicionalnu folk glazbu engleskog govornog područja te međimursku glazbu kao posebni program.

Ivana Galić, vokal, bombo

Zrinka Božičević Plavec, kena, sikus, charango,bombo

Darko Horvat, gitara

Bernabe Romero, violina, bandoneon

Mario Jagec, bas

udaraljke i bombo Filip Šmit

Te gošća Klementina Vodušek, sopran

Instrumentarij: gitara, charango, kena, sikus, bas gitara, violina, bandoneon, bombo, cajon, chajchas, glas.

Zabava & Stil

Baby Lasagna plasirao se u finale Eurosonga!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završilo je prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem Hrvatsku predstavlja Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna.

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine ‘Velikih 5’ – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i domaćin natjecanja Švedska. Baby Lasagna je sa svojom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’ nastupao sedmi po redu te je prošao u finale.

Osim Baby Lasagne u finale su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Drugo polufinale je na rasporedu 9. svibnja, a finale u subotu, 11. svibnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Strani veleposlanici u Ludbregu učili fotkati, a neki su i “poletjeli“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski fotograf Damir Hoyka u Ludbregu je održao radionicu na kojoj je osnovama fotografiranja i to mobitelom, poučio skupinu europskih veleposlanika.

Motive su pronalazili na najpoznatijim turističkim i povijesnim lokalitetima, pa su veleposlanici osim o fotografiranju puno toga doznali i o tom podravskom gradu.

Veleposlanica Nizozemske te veleposlanici Norveške, Slovenije, Belgije i Finske tu su doznali o kojim postavkama mobitela treba voditi računa kako bi ono što želimo fotografirati ispunjavalo što više elemenata dobre fotografije.

Neki od sudionika priuštili su si i let u osebujnom simulatoru.

– Hvala kolegama na pozivu za sudjelovanje u ovom kreativnom projektu! Osim što smo učili fotkati, probali smo i letjeti na simulatoru u znanstvenom centru financiranom bespovratnim sredstvima Norveške i EGP-a – pohvalili su se iz norveške ambasade.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje