Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na KVART festival stiže jedna od najperspektivnijih mladih glazbenica u regiji!

Objavljeno:

- dana

Tamara Popović, umjetničkog imena tam, kantautorica je, pjevačica i instrumentalistica koja će svoje prvo predstavljanje pred varaždinskom publikom imati na KVART festivalu od 6. do 8. lipnja u kompleksu Varteksa.

Jedna od, kako joj tepaju, najperspektivnijih R&B i pop glazbenica u regiji od 2020. u kontinuitetu nižesinglove kojima jasno dokazuje svoje mjesto u pop glazbi. Inspiraciju, naravno, crpi i iz drugih glazbenih žanrova, a sve to rezultat je njenog odrastanja u krugovima izvedbenih umjetnosti te neprestane konzumacije glazbe. Na singlovima „sve dalje“, „na holdu“, „brži od svega“, „infierno“ i „aj ćao“ radi uglavnom sa bliskim suradnicima – sastavom Zicer Inc. Ista ekipa zadužena je i za EP „refleksija“ na kojem se izdvajaju singlovi  “navučena”, „ne pričaj o nama“ ali i „usne uz rebra (na na na)“ koji je radila u suradnji s hrvatskim bendom Pocket Palma. Veliku pažnju tam usmjerava i na vizualni identitet, a do sada donosi spotove za gotovo svaki singl. Formu glazbenog videa koristi da na kreativan i samo njoj svojstven način, publici još bliže predstavi svoju duboku osobnu liriku. Singl “pogana” – energični banger posvećen moćnim ženama, njihovom seksipilu i neovisnosti, privukao je veliku pažnju publike, prikazao mladu umjetnicu u njenom punom sjaju i instant zavladao društvenim mrežama i streaming servisima. tam je poznata i po svojem live nastupu, a pjevala je na velikim lokalnim i regionalnim festivalima, između ostalog, na EXIT-u, Sea Staru, EuroPride-u u Beogradu, Beer festu Zagreb i Dritu. Posljednju pjesmu “dugo” i spot za istu, izdala je krajem siječnja ove godine. tam nastupa na KVART festivalu prvi put, a za varaždinsku publiku priprema jedno posebno iznenađenje.

Ulaznice za KVART festival dostupne su online na www.core-event.co ili fizičke u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj, Dirty Old Shopu i knjižari Rockmark u Zagrebu. Trenutno su u prodaji regularne festivalske ulaznice.

KVART festival u 2024. surađuje s WMN Amplified. WMN Amplified je projekt Umjetničke organizacije Favela koji u fokus stavlja kantautorice iz regije, a sufinanciran iz programa Saveza Alpe-Jadran i Participativnog proračuna za mlade Grada Varaždina.

Zabava & Stil

U Martijanec stižu velike estradne zvijezde Lidija Bačić i Vlado Kalember – ulaz besplatan!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec za svoje je mještane pripremila dvije glazbene poslastice – posljednjeg dana svibnja stiže Lidija Bačić – Lille, a dan kasnije Vlado Kalember.

Popularna Lille nedavno se vratila s uspješne australske turneje, a svoje će najveće hitove sada
izvesti i u Martijancu. Uoči Lidijinog koncerta nastupit će grupa Elixir.

Ni Vladu Kalembera ne treba posebno predstavljati. Jedan je od najpoznatijih hrvatskih vokala koji je nakon 12-godišnje stanke nedavno sa Srebrnim krilima objavio novi album”Opasno je ljubit ženu”, a osim njega, na istoj će pozornici nastupiti i grupa Pandora.

Lidija Bačić i Elixir nastupit će u petak, 31. svibnja, dok će dan kasnije koncert održati Vlado
Kalember i Pandora.

Oba koncerta održat će se pod šatorom kod Osnovne škole Martijanec, uz bogatu gastronomsku ponudu i besplatan ulaz za sve.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Poznat je datum nastupa Baby Lasagne na Špancirfestu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zabilježite datum, planirajte godišnji, prilagodite svoje planove i obaveze- ne želite propustiti Baby Lasagnu u Varaždinu na Špancirfestu.

U utorak, 27. kolovoza, glavna festivalska PAN pozornica na Starom gradu bit će rezervirana za trenutno glavnu zvijezdu i miljenika nacije kojem je najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj ponosno dao status headlinera.

Njegov zarazni „Rim Tim Tagi Dim“ i energični nastup na Eurosongu osvojili su svjetsku publiku, a dio te atmosfere osjetit će svi oni koji će se naći podno bedema Starog grada pete večeri ovogodišnjeg 26. Špancirfesta.

Karizmatični Umažanin, koji se već upisao u hrvatsku glazbenu povijest, najavio je za jesen svoj debitantski album “Demons & Mosquitos“ pa će tako svi posjetitelji varaždinskog koncerta među prvima uživo čuti i neke od njegovih novih pjesama.

Ne propustite priliku da uživate u nastupu koji će zasigurno biti jedan od vrhunaca festivala i to potpuno besplatno jer za sve koncerte na glavnoj festivalskoj PAN pozornici pa tako i za onaj Baby Lasagne ulaznica- NEMA!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje