Povežite se s nama

Crna kronika

Zadnja vrata prikolice vozila varaždinskih registracija udarila u parkirani auto u Bjelovaru

Objavljeno:

- dana

U Bjelovaru u ponedjeljak, 11. ožujka 47-godišnji državljanin Filipina upravljao je teretnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka kojim je vukao priključno vozilo – prikolicu, kojoj je isteklo važenje prometne dozvole, a na kojoj prije započinjanja vožnje nije zatvorio i učvrstio sve pokretne dijelove.

Krećući se Ulicom 29. rujna, došlo je do otvaranja zadnjih desnih vrata prikolice koja su udarila u zadnji desni dio parkiranog osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji je bio propisno parkiran.

U prometnoj nesreći na osobnom automobilu nastala je materijalna šteta. 47-godišnjem vozaču su izdane obavijesti o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s rokom plaćanja od tri dana. Zbog isteka važenja prometne dozvole prikolice privremeno je oduzeta registarske pločica.

Crna kronika

Pri padu s motora kod Novog Marofa ozlijeđen 31-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 8. svibnja, oko 12 sati, kod mjesta Gornje Makojišće, na državnoj cesti D3, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 31 godina upravljao je motociklom iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina, javila je PU varaždinska. On izlaskom iz zavoja, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste. Izgubio je nadzor nad upravljačem i motociklom prešao u lijevo preko dvije prometne trake koje su namijenjene za promet vozila u suprotnom smjeru, sišao na šljunčanu podlogu, te je tom prilikom došlo do struganja motocikla uz metalnu zaštitnu ogradu i pada 31-godišnjaka s motocikla.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 8. svibnja, oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

PU međimurska je javila i da motorist nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Zbog toga je u zavoju vozilom u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je motociklom udario u bicikl kojim je kolnikom ceste iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak kada nije bio označen reflektirajućim prslukom i kada na biciklu noću nije imao upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno svjetlo crvene boje na stražnjoj strani.

Uslijed udara došlo je do odbacivanja vozača bicikla i bicikla te pada na prometnu traku, nakon čega i do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.

Motociklist je za vrijeme vožnje na glavi nosio propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, gdje je vozač bicikla zadržan na odjelu intenzivnog liječenja, dok je motociklist nakon pregleda prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zadržan na liječenju. Ozljede će se za oba vozača okvalificirati naknadno.

Privremeno je oduzet motocikl marke “Yamaha” poradi oštećenja vitalnih dijelova vozila u prometnoj nesreći te su motocikl i bicikl vozilom vučne službe prevezeni u dvorište Policijske uprave međimurske radi eventualnog vještačenja.

Za vrijeme i radi obavljanja očevida 8. svibnja od 22:50 sati do 9. svibnja do 1:20 sati dionica državne ceste D3 bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao okolnim naseljima.

Po zaprimanju informacije o ozljedama će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje