Povežite se s nama

Sport

Oliver Zelenika i Mario Marina produljili vjernost NK Varaždinu: “Neke stvari u prošlosti su nam škola”

Objavljeno:

- dana

Dvojica igrača Nogometnog kluba Varaždin vratar Oliver Zelenika i veznjak Mario Marina produljili su ugovore s NK Varaždinom.

Standardni vratar Zelenika ugovor je produljio do 31. svibnja 2026. godine.

Marina, koji je najesen stigao iz Slaven Belupa, novi ugovor je potpisao do 31. svibnja 2025. godine.

– Generalno imamo dobru situaciju s igračkim kadrom. Neke stvari u prošlosti su nam bile škola. Otišli su neki igrači i klub je nešto zaradio. Još se s nekim igračima pregovaramo oko produljenja ugovora – ističe Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Kluba.

Ugovor tako s krajem ove sezone istječe Drožđeku, Vuku, Vugrincu i Bašiću.

– Slažu se polako kockice za iduću sezonu. Nema više igrača na posudbi i to je pokazatelj da smo samostalni. Sada smo u situaciji da neke stvari može uvjetovati, no cilj je zajednički dogovor i dobrobit kluba – zaključio je Šafarić.

Sport

Teo Škvorc osvojio četiri zlata, a Nikola Kosec tri zlata i srebro u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zadru je u subotu, 18. svibnja održano Otvoreno prvenstvo u paraplivanju, a boje Čakovečkog plivačkog kluba branilo je petero plivača.

Na međunarodnom paraplivačkom natjecanju sudjelovalo je 165 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su plivali u otvorenoj kategoriji. Prva tri natjecatelja u svakoj klasi bila su nagrađena medaljama.

Teo Škvorc osvojio je zlata na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 200 metara slobodno i 50 metara leđno. Nikola Kosec bio je zlatni na 50 metara delfin, 50 metara slobodno, 100 metara leđno, dok je srebro osvojio u disciplini 50 metara prsno. Jakša Mislović osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsno, dok je bio srebrni na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Mirna Roginek stigla je do srebra u disciplini 50 metara prsno i bronce u disciplini 100 metara prsno.

Nastavite čitati

Sport

Dvojica nogometaša Varaždina na popisu za prijateljske utakmice U-21 reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača U-21 reprezentacije za prijateljske susrete koji slijede u lipnju.

Na popisu su se našla dvojica nogometaša Varaždina. Riječ je o Luki Škaričiću te Karlu Lusavcu. Poziv je dobio i nogometaš iz Nedeljanca koji brani boje Lokomotive Ivan Canjuga.

U-21 reprezentacija okuplja se 4. lipnja u 12:00 sati u Zagrebu, a prvu prijateljsku utakmicu igra 7. lipnja u 18:00 sati protiv Irske na stadionu Vrbovec. Druga utakmica na rasporedu je 11. lipnja u 18:00 sati protiv Švedske na stadionu u Zaprešiću.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje