Povežite se s nama

Sport

Tour of Slovenija prolazi kroz općinu Cestica

Objavljeno:

- dana

Biciklistička utrka Tour of Slovenija će se odvijati od 12. do 16. lipnja ove godine. Start započinje 12. lipnja u Murskoj Soboti, kada je na rasporedu najduža ruta utrke od 192 kilometra, a koja će dijelom proći i kroz općinu Cestica. 

Dvadeset i dva tima, uključujući šest najviših kategorija, natjecat će se na ukupno pet etapa.

Direktor utrke Bogdan Fink otkrio je na konferenciji za novinare da će organizatori prvi put nakon dva desetljeća iskoristiti jedinstvenu priliku da utrka oko Slovenije obiđe čak četiri države u jednom danu u etapi 1.

– To će biti posebna etapa kroz četiri zemlje. Prvo u Austriju, pa natrag u Prekmurje i preko Lendave u Mađarsku, u Halozama ćemo u Hrvatsku u općinu Cestica malo prije cilja u Ormožu. Ovo je jedinstvena prilika da obiđemo sve zemlje, što smo posljednji put uspjeli u utrci 2004. godine – rekao je Fink.

Tri desetljeća povijesti i tradicije stvorili su brojne priče, ali tijekom tog vremena Tour of Slovenia također se razvio u sportsko-turistički spektakl i stekao ime u međunarodnom kalendaru cestovnog biciklizma.

Milijuni ljudi diljem svijeta gledat će utrku, zahvaljujući sada već tradicionalnom prijenosu na Eurosportu, dok organizatori iz Adria Mobila ponovno mogu razumno očekivati stotine tisuća gledatelja duž cesta svih pet etapa. Naravno, utrka će biti emitirana i na RTV Slovenija, čije su gledanosti također fantastične. Povodom obljetnice, televizija će također proizvesti niz posebnih emisija posvećenih povijesti utrke. S ovim brojkama i svim zvijezdama biciklizma, utrka je među najvećim sportskim događajima u Sloveniji.

Sport

Teo Škvorc osvojio četiri zlata, a Nikola Kosec tri zlata i srebro u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zadru je u subotu, 18. svibnja održano Otvoreno prvenstvo u paraplivanju, a boje Čakovečkog plivačkog kluba branilo je petero plivača.

Na međunarodnom paraplivačkom natjecanju sudjelovalo je 165 plivača iz 17 klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Natjecatelji su plivali u otvorenoj kategoriji. Prva tri natjecatelja u svakoj klasi bila su nagrađena medaljama.

Teo Škvorc osvojio je zlata na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 200 metara slobodno i 50 metara leđno. Nikola Kosec bio je zlatni na 50 metara delfin, 50 metara slobodno, 100 metara leđno, dok je srebro osvojio u disciplini 50 metara prsno. Jakša Mislović osvojio je zlato u disciplini 50 metara prsno, dok je bio srebrni na 50 metara slobodno, 100 metara slobodno i 50 metara leđno. Mirna Roginek stigla je do srebra u disciplini 50 metara prsno i bronce u disciplini 100 metara prsno.

Nastavite čitati

Sport

Dvojica nogometaša Varaždina na popisu za prijateljske utakmice U-21 reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik Dragan Skočić objavio je popis igrača U-21 reprezentacije za prijateljske susrete koji slijede u lipnju.

Na popisu su se našla dvojica nogometaša Varaždina. Riječ je o Luki Škaričiću te Karlu Lusavcu. Poziv je dobio i nogometaš iz Nedeljanca koji brani boje Lokomotive Ivan Canjuga.

U-21 reprezentacija okuplja se 4. lipnja u 12:00 sati u Zagrebu, a prvu prijateljsku utakmicu igra 7. lipnja u 18:00 sati protiv Irske na stadionu Vrbovec. Druga utakmica na rasporedu je 11. lipnja u 18:00 sati protiv Švedske na stadionu u Zaprešiću.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje