Povežite se s nama

Život i društvo

Petrijanec: Zbog velikog interesa mještana produljen rok za besplatno skupljanje glomaznog otpada

Objavljeno:

- dana

U cilju dostupnosti odlaganja glomaznog otpada za mještane Petrijanca, u suradnji s tvrtkom Čistoća d.o.o., u dvorištu općine nalaze se (privremeno) kontenjeri za prikupljanje glomaznog otpada.

S obzirom na uspješnu akciju “Zelena Čistka” te u prevenciji i cilju zaštite okoliša, svaki korisnik Čistoće koji uredno ima plaćene račune može svoj glomazni otpad zbrinuti svakim radnim danom od 8 do 16 sati a kontenjeri će se nalaziti u dvorištu općine do 15.07.2018.

Rok za prikupljanje glomaznog otpada zbog velikog interesa mještana je tako produljen, a i dalje će se glomazni otpad sakupljati besplatno.

Izvan termina (nakon 15.07.2018.g.) za odvoz glomaznog otpada kontaktirati tvrtku za zbrinjavanje otpada, ČIistoća d.o.o na broj 042/212-996 ili doći osobno na adresu sjedišta društva O. Price 13, Varaždin, a tvrtka će o vlastitom trošku doći na adresu korisnika i zbrinuti glomazni otpad.

Svaki vlasnik građevine tj. Korisnik javne usluge koji s davateljem javne usluge ima ugovorenu usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada ( Ugovor ili Privremeni sporazum ) te redovito plaća ovu uslugu, ostvaruje pravo na jedan odvoz krupnog ( glomaznog ) komunalnog otpada iz svog domaćinstva na zahtjev odnosno po pozivu i to bez plaćanja dodatne naknade.

Najveća zapremnina krupnog ( glomaznog ) komunalnog otpada koju korisnik po jednom prijevozu može predati davatelju javne usluge iznosi 2 m2.

Glomazni otpad iz kućanstva:

Glomaznim otpadom smatraju se predmeti i stvari propisane Naputkom o glomaznog otpadu ( „Narodne novine „ broj 79/15).

Popis vrsta predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom:

– kupaonska oprema (plastična kada za djecu, kupaonski ormar ili polica, zavjese za tuš, daska poklopca od školjke, nosač tuša i crijevo, stalak za ručnike)

– stvari za djecu (dječji krevetići, hodalica, igračke, auto sjedalica)

– podnozaštitne obloge (tepih, linoleum, laminat)

– dijelovi namještaja (noćni ormarić, police, stolovi, stolac, klupa, stalak, fotelja, naslonjač, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za slike, zavjese)

– kuhinjska oprema koja nije EE otpad (dijelovi kuhinjskih elemenata, sudoper, radna površina, šank)

– vrtna oprema (tačke, posude i postolja za cvijeće, klupe, crijevo za vodu, ljuljačka, suncobran, bazen za napuhavanje)

– ostalo (tende, zavjese, invalidska kolica, dekorativni predmeti, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja)

Predmeti i stvari koji nisu navedeni u Naputku o glomaznom otpadu ne smatraju se glomaznim otpadom (građevinski otpad, elektronski i elektronički otpad, otpadne gume, baterije i akumulatori) pa ih davatelj javne usluge neće ni sakupljati.

Postupak kod prijave i predaje krupnog (glomaznog) otpada u dvorištu općine:

  1. Kontaktirati na broj mobitela 098/161-0945 (Mario) ili 098/405-566 (Denis) ili doći osobno na adresu Vladimira Nazora 157
  2. Izreći ili dostaviti potrebne podatke prilikom predaje otpada:

– točna adresa (lokacija) s koje se odvozi glomazni otpad

– prezime i ime vlasnika građevine na toj lokaciji

– šifra korisnika (nalazi se na računu ČISTOĆE)

– vrsta i količina krupnog (glomaznog) otpada

  1. Prisustvovati prilikom predaje/preuzimanja krupnog (glomaznog) otpada te tom prilikom predati kupon (ispunjen i potpisan – besplatan kupon pripremiti će se tijekom primopredaje otpada)

Za ostale odvoze glomaznog otpada kontaktirati tvrtku za odvoz glomaznog otpada, ČISTOĆA na broj 042/212-996 ili doći osobno na adresu sjedišta društva O. Price 13, Varaždin.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje