Povežite se s nama

Život i društvo

Međimurski obućari značajan čimbenik hrvatske obrambene industrije

Objavljeno:

- dana

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić s izaslanstvom MORH-a i Oružanih snaga Republike Hrvatske posjetio je tvrtku Jelen Professional d.o.o. u Belici.

Nakon obilaska proizvodnih pogona ove tvrtke u petak, 12. travnja, ministar Anušić istaknuo je kako vjeruje da će ova tvrtka i u budućnosti nastaviti proizvoditi prestižnu obuću kreiranu i za potrebe profesionalnih vojnika, ali i drugih sastavnica sustava domovinske sigurnosti –policije i vatrogasaca.

– Oduvijek podupiremo i nastavit ćemo podupirati domaću proizvodnju, odnosno cjelokupnu hrvatsku proizvodnju čije proizvode, prije svega, koriste naše Oružane snage. Naravno, ovi proizvodi važni su i za pozicioniranje na međunarodnom tržištu – rekao je ministar obrane čestitavši im pritom na uspješnom poslovanju.

I dodao:

“Ova tvrtka ima kvalitetu, ovdje se razvija cijeli proizvod; od samog razvoja ideje, implementacije inovacija te izrade proizvoda, koriste se sirovine iz Hrvatske i zapošljavaju naši ljudi. Zbog činjenice kako živimo u vremenima promijenjenih sigurnosnih uvjeta, odnosno trenutne geopolitičke situacije kao i potreba naših Oružanih snaga – bilo bi dobro da imamo i ostatak naoružanja, odnosno onog naoružanja koje sami do sada nismo proizvodili”.

Direktor tvrtke Jelen Professional Darko Pintarić zahvalio je izaslanstvu MORH-a i OSRH na dolasku istaknuvši kako vjeruju u nastavak uspješne suradnje s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Život i društvo

Gdje je najbolje odložiti zimske gume tijekom ljetnih mjeseci? Evo koje tri stvari treba izbjegavati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gume, zimski uvjeti

S dolaskom ljeta veliko pitanje je gdje odložiti zimske gume. Mnogi ljudi svoje gume skladište na otvorenom jer nemaju mjesta u garaži ili podrumu.

Vrlo je važno pravilno skladištenje zimskih guma. Ako imate gume na naplatcima, treba ih objesiti na zid ili naslagati jednu na drugu, prema savjetima Udruge uvoznika guma u Norveškoj, a prenosi portal HAK revija.

To će spriječiti da se gume isprazne. Tri stvari uvelike pridonose pogoršanju svojstava guma: toplina, svjetlost i vlaga. Stoga je zid garaže možda mjesto koje je najmanje prikladno. Temperatura je jedan od najvažnijih faktora. Ako se gume dugo čuvaju na visokoj temperaturi, iznad 25 stupnjeva, guma će se osušiti i popucati, a u neizoliranoj garaži ljeti se lako mogu zabilježiti takve temperature, ako ne i više. Stoga, zapamtite najbolja temperatura za gumu je 10-15 stupnjeva. Isto tako, jaka sunčeva svjetlost ili svjetlost lampe koja emitira puno UV zračenja također je štetna za gume. To znači da guma brže ˝stari˝, postaje tvrđa i gubi svojstva brže nego što je potrebno.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska organizira javnu prodaju bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska će u petak, 24. svibnja s početkom u 9 sati održati javnu prodaju bicikla.

Javna prodaja bicikla će se održati u dvorištu Policijske postaje Ludbreg, na adresi  Ludbreg, Koprivnička 15. Bicikli se mogu razgledati neposredno prije kupnje, a početne cijene biti će istaknute na mjestu prodaje.

Kupnja je po načelu „viđeno-kupljeno“ i  isključuje naknadne prigovore.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje