Povežite se s nama

Sport

Braća Kolarić i Bruno Varšić prvaci Europe: Nevjerojatan je osjećaj osvojiti naslov!

Objavljeno:

- dana

Na 13. Europskom prvenstvu gluhih, Hrvatska je ponovo, po 6. put postala najbolja momčad Europe. Izabranici Marija Sirotića obranili su europski naslov nakon što su u finalu svladali domaćina Njemačku rezultatom 27:21

Njemačka je pružala dobar otpor u prvom poluvremenu koje je završilo neriješeno 10:10. U drugom dijelu pojačava se protok lopte kod hrvatskih rukometaša i odlazimo prvo na 3 razlike, a tu prednost više nisu ispuštali.

Obrana je odradila sjajan posao, a bila je predvođena Brunom Varšićem koji je skupio 10 obrana. S druge strane napad su predvodili fenomenalni Mateo Perak koji je postigao 7 golova, dok je još 5 pogodaka pridodao Andrej Juričević.

Boje hrvatske brane braća Jakov i Florijan Kolarić koji igraju za RK Vidovec te spomenuti Varšić iz GRK Varaždin 1930.

– Nevjerojatan je osjećaj osvojiti naslov europskih prvaka! Ovo je šesta titula, a četvrta uzastopna na europskom rukometnom prvenstvu gluhih. Svaka titula nosi sa sobom poseban značaj, ali ova je posebno vrijedna jer smo imali tešku utakmicu u finalu i pobijedili smo domaćina Njemačku na njihovom terenu. Utakmica je bila izjednačena do samog kraja, ali uspjeli smo ostati smireni, fokusirani i izboriti pobjedu – rekao je Jakov Kolarić.

Do titule su stigli bez izgubljene utakmice. U skupini su hrvatski reprezentativci svladali Francusku 28:16, potom su svladali Srbiju 32:13, a u zadnjem susretu bili su bolji od Njemačke 32:22. Nakon tri pobjede u skupini, u polufinalnom dvoboju nadigrali reprezentaciju Srbije rezultatom 34:23. Do pobjeda ih je vodila podrška hrvatskih navijača u Njemačkoj.

– Atmosfera na turniru bila je nevjerojatna. Imali smo ogromnu podršku naših navijača koji žive u Frankhentalu i okolici, koji su nam pružili energiju i motivaciju u ključnim trenutcima. Predstavljati Hrvatsku i osvajati ovakve naslove je nešto što se ne može opisati riječima. Veselim se sljedećim izazovima, a posebno Olimpijskim igrama gluhih u Tokiju 2025. godine – zaključio je Kolarić.

Sport

Veliki Bukovec domaćin prvog malonogometnog noćnog turnira

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U općini Veliki Bukovec, u razdoblju od 27. lipnja do 30. lipnja, održat će se prvi malonogometni noćni turnir.

Nogometni klub „Poljoprivrednik“ Kapela Podravska u suradnji s općinom Veliki Bukovec i JMB eventima organizira turnir koji će se igrati na terenu s umjetnom travom.

Kako najavljuje tajnik kluba Rašić Miro, za sada je prijavljeno oko 12 ekipa, a očekuje se da će ih biti još više.

– Očekujemo veliki broj posjetitelja. Prognoza vremena je povoljna, s normalnim temperaturama i bez padalina. Sezona je netom završila i dečki su već željni nogometa. Ovo je zapravo drugi turnir u regiji, nakon Sigetca koji je bio prvi, tako da se turniri nastavljaju praktički do početka nove sezone – nadodao je Rašić.

Pripremljene su i novčane nagrade uz pehare. Prva nagrada iznosi 800 eura, druga 500 eura, a treća 300 eura.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinac Marin Ranteš osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski BMX biciklist Marin Ranteš izborio je Olimpijske igre u Parizu nakon što je kroz kvalifikacijske turnire u Šangaju i Budimpešti osigurao šesto mjesto, posljednje koje je vodilo u Pariz.

Varaždinac je na turniru u Budimpešti završio kao šesti, što je potvrdilo njegovu kvotu za OI u Parizu, gdje će se natjecati u disciplini BMX slobodni stil.

Ranteš je prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre, a to označuje da ovo i njegove prve Olimpijske igre. 28-godišnji Varaždinac je postao time 61. član hrvatske delegacije ovog ljeta u Parizu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje