Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: početak radova na projektu Aglomeracije planira se krajem 2018. godine

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće je u suradnji s Međimurskim vodama izradio projektnu dokumentaciju za izgradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda – Aglomeracija Mursko Središće.

Na tu je temu u srijedu, 20. lipnja održan sastanak u Gradskoj upravi na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, službenik za informiranje u Međimurskim vodama Biserka Mavrin Veinović, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić i voditelj odsjeka za gospodarstvo i graditeljstvo Josip Sršan.

Raspisivanje natječaja za gradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda očekuje se sredinom rujna ove godine, a natječaja za stručni nadzor sredinom kolovoza. Sam početak gradnje planira se krajem 2018. godine dok je financiranje osigurano iz EU fondova, Hrvatskih voda, a u manjem djelu i iz proračuna Grada Mursko Središće.

Gradsko vijeće Murskog Središća će na svojoj 7. sjednici, čije se održavanje planira za 9. srpnja, usvojiti odluku o priključenju na komunalne i vodne građevine temeljem koje će Međimurske vode početkom 2019. godine s korisnicima potpisivati ugovore o priključenju.

Priključenja će za sve postojeće korisnike kanalizacijskog sustava biti u cijelosti besplatna, osim dijela koji se odnosi na dio od šahta do mjesta priključenja na kući. Pozicija samog priključenja bit će određena temeljem dogovora između predstavnika Međimurskih voda, koji će prilikom potpisivanja ugovora izlaziti na teren te vlasnika objekta.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje