Povežite se s nama

Sport

Članovi novog stolnoteniskog kluba Visia plasirali na državnu završnicu Sportskih igara mladih

Objavljeno:

- dana

U organizaciji novoosnovanog stolnoteniskog kluba iz Općine Trnovec Bartolovečki – STK Visia te STK Starr iz Varaždina, u subotu je u Društvenom domu u Bartolovcu održan kvalifikacijski turnir u sklopu Sportskih igara mladih, za mlade stolnotenisače i stolnotenisačice iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

– Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija za djecu i mlade u Europi. Okupljaju djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta i omogućavaju besplatno sudjelovanje na natjecanjima u 10 sportova. Organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije te počasnim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH – pojasnio je voditelj turnira Dražen Borovec koji je ujedno pohvalio zalaganje i napore članova novoosnovanog STK Visia na organizaciji turnira u Bartolovcu.

Pobjednici po kategorijama plasirali su se na državnu završnicu koja će se održati u Splitu sredinom kolovoza. STK Visia imat će troje predstavnika na završnici. Vito Milak bio je najbolji u kategoriji dječaka 2006. godište i mlađi, dok je Leon Milak pobijedio u kategoriji dječaci 2003. godište i mlađi, a Stela Marčec bila je najbolja u kategoriji djevojčica 2000. i mlađe. Dodajmo da su odličja osvojili i ostali članovi Visije; Simon Vincek i Sara Marčec srebro te Mark Marčec broncu.

– Drago mi je što smo bili domaćini turnira u Bartolovcu koji je okupio ponajbolje mlade stolnotenisače iz regije. Zadovoljstvo je još veće, budući da su se članovi našeg novog stolnoteniskog kluba Visia plasirali na državnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu. Iako je riječ o mladom i novom klubu, već sad stižu odlični rezultati. Općina će i dalje stajati iza svojih sportskih klubova, posebice onih koji okupljaju i kvalitetno rade s mladima – kazao je općinski načelnik Zvonko Šamec, zaželjevši novom sportskom kolektivu puno uspjeha u radu s mladima te na natjecanjima.

Osim troje članova STK Visia, plasman na završnicu iz Varaždinske županije izborili su Bruna i Robert Borovec iz STK Starr iz Varaždina.

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje