Povežite se s nama

Život i društvo

Od utorka niža cijena benzinskog goriva

Objavljeno:

- dana

Od utorka nas očekuju nove cijene goriva.

Benzinsko gorivo će se prodavati po cijeni od 1,47 eura po litri, što je smanjenje za 0,02 posto, dok će cijene eurodizela (1,38 eura) i plavog eurodizela (0,84) ostati nepromijenjene, doznaje Dnevnik Nove TV.

Život i društvo

U Cestici plac uz domaće proizvode i izložba malih životinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica poziva sve mještane na lokalnu tržnicu i izložbu malih životinja koja će se održati u subotu, 06.srpnja 2024.godine u vremenu od 08:00 do 13:00 sati. Mještane očekuje bogata ponuda OPG-ovaca koji će nuditi svježe voće, povrće, med, jaja i domaće proizvode kao što su domaći sirevi, džemovi, rakije, likeri…

Također, najmlađi mještani će imati priliku upoznati se s preslatkim malim životinjama, a izložiti će se golubarska, peradarska, kunićarska i ornitološka sekcija, te sekcija za zamorčiće i egzotiku. Izložba će biti pokazno-prodajnog karaktera u organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja “Varaždin 2011” . Ulaz na izložbu je besplatan.

U sklopu placa u Cestici i izložbe malih životinja nuditi će se i gastro ponuda i ponuda pića OPG-a Županić, a cijela manifestacija će biti popraćena glazbenim nastupom Tamburaškog sastava Kandidati.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Velikom Bukovcu izglasan prvi ovogodišnji rebalans proračuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko vijeće Općine Veliki Bukovec jednoglasno je prihvatilo prve ovogodišnje izmjene proračuna na sjednici održanoj u srijedu. Prvi ovogodišnji rebalans tako donosi povećanje prihoda od 128.235,91 eura te po novome iznosi 1.092.438,91 euro, a on je u najvećoj mjeri povećan zbog poreza.

Povećani su i rashodi, i to za 37.856,00 eura te sada iznose 1.022.059,00 eura. Rashodi su povećani, između ostalog, zbog nekoliko planiranih projekata, a među njima su obnova kapele Uzvišenja Svetog Križa u mjestu Dubovica te razglas župe sv. Franjo Asiški u Velikom Bukovcu.

Tu je i projekt sanitarnog kontejnera na prostoru malonogometnog igrališta u Kapeli Podravskoj, a povećavaju se i potpore roditeljima novorođene djece koje sada, za razliku od prijašnjih 400 eura, iznose 700 eura.

Donesena je i odluka o izmjeni programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Veliki Bukovec te izmjene javnih potreba u sportu, kao i program javnih potreba u socijalnoj skrbi, prema kojem je povećana naknada roditeljima za novorođenčad.

Kako je na samoj sjednici pojasnio načelnik Franjo Vrbanić, došlo je do povećanja pojedinih stavki više od 10 posto, zbog čega je i donesena odluka o prvom ovogodišnjem rebalansu.

– Kao odgovorno Vijeće i izvršna vlast radimo izmjene proračuna zbog povećanja određenih stavki. Reagiramo na vrijeme, donijeli smo izmjene proračuna kako bi i samo izvršenje proračuna na kraju godine bilo što više u skladu s našim planovima – zaključio je Vrbanić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje