Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U Varaždinskoj županiji zbog nevremena vatrogasci u ponedjeljak imali 20 intervencija

Foto: DVD Vinica/Facebook

Objavljeno:

- dana

Državni vatrogasni operativni centar 193 u svom je redovitom izvješću objavio da su tijekom 3. lipnja vatrogasci imali niz intervencija zbog nevremena.

Tijekom ponedjeljka u večernjim satima područje Varaždinske županije zahvatilo je jako nevrijeme praćeno vjetrom i kišom koje je uzrokovalo većinom plavljenje objekata te padanje stabala i granja na prometnice. Zabilježeno je 20 tehničkih intervencija na kojima angažirani vatrogasci iz JVP-a Varaždin te DVD-ova Donja Voća, Gornji Kućan, Ladanje Donje, Vratno donje, Vinica, Gornje Vratno, Maruševec, Trnovec i Vidovec.

Vatrogasci iz Gornjeg Kućana na svom su Facebooku objavili da su 3. lipnja oko 19 sati ispumpavali vodu u Kučan Marofu, Zelena ulica, iz podruma dvije kuće. Bilo je 15 do 20 cm vode.

Foto: DVD Gornji Kućan/Facebook

U ponoć je i DVD Maruševec dobio poziv u pomoć.

– Zaprimili smo dojavu o srušenom stablu preko prometnice od Čalinca prema Korenjaku. Izašli smo na intervenciju s dva vozila i osam vatrogasaca. Stablo je ubrzo uklonjeno s prometnice te smo se nakon čišćenja prometnice vratili u još tople krevete – objavio je DVD Maruševec.

Foto: DVD Maruševec/Facebook

Vatrogasci DVD-a Vinica i susjednih mjesta imali pak su veći broj intervencija, objavili su.

– Jučer, 03.05.2024. god. u vremenu od 18:00 do 21,20 sati odradili smo 11 tehničkih intervencija – ispumpavanje vode, a sve pretežito u Ulici Vladimira Nazora. Na intervencijama uz naše operativne snage, sudjelovali su vatrogasci iz naše općine DVD Vratno Donje i DVD Gornje Ladanje, te naši prvi susjedi iz DVD Gornje Vratno kojima se zahvaljujemo iz sveg srca. Već dulje vrijeme upozoravamo na određenu problematiku prilikom većih oborina i nadamo se da će se ti problemi riješiti u skoroj budućnosti – objavio je DVD Vinica.

Foto: DVD Vinica/Facebook

Susjedi

Posebno je teško stanje bilo u susjednoj Koprivničko-križevačkoj županiji gdje se žena utopila u podrumu.
Najviše intervencija odnosilo se na području Koprivnice i Rasinja, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Zabilježeno je 27 tehničkih intervencija na kojima su kumulativno sudjelovao 61 vatrogasac sa 39 vatrogasnih vozila iz JVP Koprivnica te DVD-a Štaglinec, Koprivnica, Draganovec, Glogovac, Herešin, Jagnjedovec, Koledinec, Rasinja, Subotica Podravska, Gorica-Grbaševec, Miholjanec, Virje, Koprivnički Bregi, Kuzminec, Torčec i Starigrad.

Život i društvo

U Belici su prioritet djeca i mladi, a načelnik Taradi poručuje: Cilj je da budemo općina zadovoljnih ljudi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svečanom sjednicom i uz brojna kulturna i sportska događanja ovog se vikenda slavi Dan općine Belica. Načelnik Općine Zvonimir Taradi svojim je sumještanima Dan općine čestitao uz želju da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom, svi zajedno Belicu učine općinom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi!

I upravo s tim ciljem realiziraju se svi projekti, a brojni su u kojima su bili prvi i poslužili kao primjer. Tako su prije svi uveli pomoć mladim obiteljima da osiguraju krov nad glavom, a načelnik Taradi u svakoj prilici ističe da je prioritet pomoći upravo mladima i djeci. Stoga se i iz proračuna najviše sredstava izdvaja za tu namjenu.

Predsjednik Općinskog vijeća Petar Janušić osvrnuo se na proteklu godinu te istaknuo kako se ne gleda na stranačku pripadnost, te da vijećnici mnoge odluke donose jedinstveno stavljajući u prvi plan razvoj Belice i Gardinovca, što se vidi u brojnim realiziranim projektima, o kojima je govorio načelnik općine Belica Zvonimir Taradi.

-Značajna sredstva iz proračuna usmjeravamo prema djeci i mladima, jer ulaganjem u njihovo obrazovanje osiguravamo bolju budućnost za cijelu zajednicu – rekao je načelnik te dodao kako je u Belici u posljednje dvije godine izgrađeno osam hladnjača, a ove godine započela je izgradnja i dviju poslovnih hala, što pak doprinosi daljnjem razvoju poduzetništva.

-Pohvaljujem sve naše udruge koje su iznimno aktivne i od velikog značaja za nas kao općinu, ali i za našu zajednicu – zaključio je Taradi i dodao kako je u svemu tome vrlo bitna podrška županijske vlasti s kojom općina već tradicionalno njeguje partnerski odnos, a to se posebno vidi po projektima u razvoju komunalne i prometne infrastrukture, te velikim projektom navodnjavanja koje će obuhvatiti više od 700 hektara poljoprivrednih površina na području Općine.

U ime velikog broja načelnika općina, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitke na svim postignućima, jednako kao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pohvalio rad rad brojnih udruga i ustanova koji djeluju na području Općine.

Nagrade i priznanja

Zlatna plaketa „Grb Općine Belica“ dodijeljeni su Damiru Mesariću i Ogranku Belica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije

Svečana sjednica prilika je da se za svoje uspjehe, dostignuća i rezultate nagrade istaknuti mještani općine. Pohvalnice Općine dobili su: Slavko Tratnjak, prvak Međimurja u veteranskoj kategoriji 60-70 god, kao i njegov klupski kolega Anton Dodlek, član Udruge stolnotenisača amatera od osnutka te jedan od njezinih najaktivnijih članova, Filip Godina, prvak Međimurja u stolnome tenisu u sezoni 2023/2024., u kategoriji seniora, član prvoligaške ekipe MSTC Čakovec, te član ekipe ZEN Šenkovec, osvajača I. međimurske lige i I. međimurskog kupa, kao i Ana Filipović,članica Karate kluba Globus Čakovec, seniorska osvajačica bronce na državnom seniorskom prvenstvu.

Zahvalnicu su primili: Ana Haček, vrijedna mještanka koja neumorno uređuje okoliš, osobito prostor oko pila sv. Florijana u Belici, zatim Maja Mihalic, dugogodišnja članica i trenerica djece u Atletskom klubu Međimurje, te Josip Prekupec iz Gardinovca za aktivnosti i doprinos zajednici na brojnim područjima.

Zlatnu plaketu i Grb Općine za iznimne zasluge u promicanju interesa poljoprivrednika primio je Damir Mesarić, dugogodišnji predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, te Ogranak Belica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije za zasluge u skrbi za branitelje i njihove obitelji, čuvanje dostojanstva Domovinskoga rata, te organizaciju niza sportskih aktivnosti.

U prigodnom programu nastupili su članovi Limene glazbe Belica, te mališani iz Dječjeg vrtića Belica te Dječjeg vrtića svetoga Nikole.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, saborski zastupnik Ivica Baksa, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnici Općine Šenkovec, Strahoninec, Donji Vidovec, Kotoriba, Donji Kraljevec, Sveta Marija, Podturen i Mala Subotica, predsjednici Općinskog vijeća općine Vratišinec, Domašinec i Nedelišće, počasni građanin Općine Belica Dragutin Ovčar, ravnatelji vrtića, škola, čelnici javnih i privatnih poduzeća te brojni mještani.

Nastavite čitati

Život i društvo

Hodočašće Varaždinaca Majci Božjoj Bistričkoj nastavlja se danas zavjetnom svetom misom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinci su u subotu, 29. lipnja, po 335. puta hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj. 

Nakon blagoslova u varaždinskoj katedrali mnogi su vjernici poslije 3 sata u noći  krenuli tradicionalnim hodočasničkim putem i zaustavili se u Belskom dolu na okrijepi koju su i ovaj put pripremili vrijedni članovi DVD Biškupec uz pomoć i donaciju Grada Varaždina.

Biskup mons. Bože Radoš i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj zajedno s mnoštvom vjernika okupili su se u 14 sati kod crkve na Vinskom vrhu odakle je krenula ulazna procesija prema  svetištu Majke Božje Bistričke.

Zavjetno hodočašće Varaždinaca nastavlja se danas u 11 sati kada će biti služena zavjetna hodočasnička sveta misa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje