Povežite se s nama

Međimurje

U čakovečkoj Scheierovoj zgradi trideset studenata promovirano u stručne prvostupnike i specijaliste

Objavljeno:

- dana

U petak, 6. srpnja, u dvorani Zrinski Scheierove zgrade u Čakovcu održana je svečanost osme promocije prvostupnika i pete promocije specijalista Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Tom prilikom, dekanica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer, prodekan za razvoj Željko Knok i prodekan za nastavu Mihael Kukec, promovirali su trideset studenata u stručne prvostupnike i stručne specijaliste.

– Danas se prisjećamo svih trenutaka koji su obilježili djelovanje Međimurskog veleučilišta. U deset godina postojanja, broj studenata narastao je sa 50 na preko 1000. Okrenuli smo se europskim prekograničnim projektima, znanstvenim projektima i svemu što krasi jedno veleučilište. Projekt „Uključivo studiranje“ osigurao je bespovratna sredstva za studentsku prehranu i smještaj, čime je poboljšano studiranje u Međimurju.

Studentski zbor promovira Veleučilište diljem zemlje i svijeta. Vrlo su aktivni kroz sportske udruge, turizam, poduzeća u kojima studenti rade. Veleučilište je nositelj Erasmus+ povelje kroz koju se provodi razmjena studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja, u okviru čega su primjere dobre prakse usavršili i nastavnici iz Izraela, Turske i Poljske. Mnogo se govori o nedostatku stručnog kadra, no stručni studiji su oni koji stvaraju stručnjake neophodne u procesu rada, ali i veći postotak visokoobrazovanih u našem kraju – u svom je govoru naglasila dekanica Breslauer.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je svim promoviranima na završetku velikog životnog koraka:

– Želja nam je da imamo veći postotak visokoobrazovanih u Međimurju, ali važnije je da imate osiguran posao, na kojem možete pokazati sve stečeno znanje. Međimursko veleučilište će se nastaviti razvijati kroz novi projekt Centra održivog razvoja, za koji su također dobivena EU sredstva, a koji kreće u svoju realizaciju početkom iduće godine što će omogućiti nove programe, te povećati kvalitetu nastave i društvenu svijest o važnosti stručnog studija.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje