Povežite se s nama

Foto i video

FOTO/VIDEO Euforija među županijskim vijećnicima: snimili video koji šalju izborniku Daliću!

Objavljeno:

- dana

Neki su vijećnici na današnju Županijsku skupštinu pristigli u kockastim majicama kako bi podržali Vatrene u današnjem okršaju protiv Engleske.

Između županijskih klupa listale su se Sportske novosti i predviđali rezultati, a župan je čak i promijenio kravatu u prepoznatljive crno – bijele kvadratiće. Najglasniji u navijanju bio je Alen Runac koji je okupio vijećnike za zajedničku fotografiju i video koje će poslati izborniku Zlatku Daliću prije utakmice. Svi su složni – Hrvatska će danas pobijediti. Na pitanje novinara „Who is going home?“ župan Čačić je dao zanimljiv odgovor: – Mislim da smo mi Brexit, ali ovdje je Svjetsko prvenstvo, a ne Europsko, ne možemo ih izbaciti iz svijeta (smijeh). Mislim da smo objektivno bolji bez obzira na to što tko priča. Bili smo bolji od Rusa, Danaca i Islanđana, pa smo jedva dobili, ali to je neki drugi način igre. Ova je naša ekipa iskusnija, igrači igraju kao dominantne figure u svojim klubovima, ključni su igrači, prvenstveno Modrić i Rakitić. Mislim da smo bolji, iskusniji sa više utakmica u nogama i mislim da trebamo ići dalje – rekao je Čačić i dodao da je sve utakmice osim Danske pratio u obiteljskoj atmosferi. Vladimir Lacković do sad je pratio svaku utakmicu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a pobjedu Hrvatske očekuje i danas. – Bit će teško, ali mislim da ćemo pobijediti. Dosta su dobri, počeli smo slabije, no dokazali smo se. Iskreno, nisam se nadao da ćemo doći do polufinala, no situacija je takva da konkuriramo za prvaka svijete – rekao je. Predvidio je i rezultat – gol razlike u korist Hrvatske. Utakmicu će pratiti s prijateljima u jednoj velikoj garaži, uz roštilj, a već je i u pripremama za nedjeljni okršaj u kojemu će, vjeruje, zaigrati naši Vatreni.  

Foto i video

FOTO Ludbreg je ovog vikenda nezaobilazno mjesto za zaljubljenike u cvijeće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIC

U Ludbregu je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove se godine održava na Otoku mladost od 3. do 5. svibnja.

Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu pa je zato sajam cvijeća ovog vikenda nezaobilazno mjesto za sve koji vole cvijeće ili se žele opskrbiti sadnicama za dolazeću sezonu.

Manifestaciju obično posjeti oko 30.000 ljudi, a ove bi godine ta brojka mogla biti i veća jer se održava i dodatni sadržaj – Blues festival.

U dvorcu Batthyany održava se bonsai izložba, a na Zanatskom trgu je Dječji cvjetni korzo.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Praznik rada na Dravi uz grah i druženje mnogima je omiljen

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Praznik rada kod većine je rezerviran za druženje s prijateljim i rodbinom.

Neki za ovo odabiru vlastiti dom, prirodu ili vikendicu, a drugi rado pohode organizirana duženja gradova i općina. U svako slučaju prvomajski grah ili roštilj su nezaobilazni.

Svake godine, pa tako i ove, među najvećim manifestacijama povodom Praznika rada je druženje na izletištu Drava u Varaždinu.

Grad Varaždin pripremio je besplatnih 6000 porcija graha za Varaždince, ali i izletnike iz drugih krajeva.

Dan je počeo budnicom Puhačkog orkestra KUD-a HŽ-a Varaždin ulicama Varaždina, a budnica se mogla čuti na Dravi. Bilo je i sportskih te drugih događanja, a mnogi su rado sudjelovali i u humanitranoj tomboli.

Prije podjele graha obratio se gradonačelnik Varaždina Bosilj, a veselo druženje se nastavilo uz tamburaški sastav Špancir.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje