Povežite se s nama

Život i društvo

U prvoj polovici ove godine u Varaždinskim Toplicama rođeno je 20 beba

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždinske Toplice i u ovoj godini nastavlja s mjerama demografske obnove, a jedna od tih mjera je isplata jednokratne naknade za opremu za novorođenčad, za što je u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano 25.000,00 eura.

Za svako novorođeno dijete osigurana je novčana naknada koja se isplaćuje u visini od 265,45 eura za prvo dijete, 398,17 eura za drugo te 663,61 eura za treće dijete, a za svako daljnje dijete u obitelji 995,42 eura.

Koliko su ovakve mjere važne za razvoj grada istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

– Ovime ponovno pokazujemo kako se radi na populacijskoj politici. Sve je ovo u svrhu poticanja nataliteta, a uz brojne projekte, za naše mališane će se izgraditi dječji vrtić u Smart kvartu. To je za nas zaista značajan projekt kojim dokazujemo koliko su nam djeca, ali i mlade obitelji, u fokusu. Naš cilj je osigurati kvalitetne uvjete za odgoj i obrazovanje najmlađih stanovnika našeg grada, ali i pomoći njihovim roditeljima u tom, za njih novom i izazovnom razdoblju života  – istaknula je gradonačelnica.

U razdoblju od 1. siječnja do 12. srpnja ove godine ukupno je, a prema podnijetim zahtjevima roditelja, isplaćeno 6.901,64 eura i to za 20-ero novorođene djece na području Grada Varaždinskih Toplica.

Život i društvo

FOTO U Murskom Središću oživljavaju dobro znane običaje berbi grožđa, a nakon povorke zabava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Berba grožđa običaj je koji je u Murskom Središću posebno aktualan bio osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, a uz pomoć udruga s područja Murskog Središća i gospodarstvenika ponovo će se aktualizirati u nedjelju, 22. rujna, ulicama grada.

Povorka će krenuti u 16.00 sati od parkirališta u Ulici Antuna Mihanovića, pa preko Martinske ulice u najstariju ulicu, Ulicu Matije Gupca. Svi uzvanici predstavit će se na pozornici ispred gradske uprave, a nakon toga otići u Sokolski dom gdje se priprema zabava za sve uzvanike.

Pozivamo i sve vas građane da svojim prisustvom uveličate buđenje jednog starog običaja s novim elementima. U privitku šaljemo i fotografije Berbe grožđa iz 1995. koje je ustupio ondašnji načelnik Antun Šimunić, poručili su organizatori.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Novom Marofu održana radionica za djecu “Ruke u glini, mašta na djelu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 10. rujna, u Novom Marofu održana je još jedna sjajna radionica za djecu u organizaciji “Ana – udruga za pomoć djeci i obiteljima”, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa.

Naziv radionice je bio “Ruke u glini, mašta na djelu”. Radionicu je vodila i ovaj utorak Sara Maltar iz Novog Marofa, studentica, budući socijalni pedagog.

Djeca uživaju u radionicama, a uvijek su tu za djecu grickalice i sokovi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje