Povežite se s nama

Međimurje

“Ljeto uz Muru” u Murskom Središću: na šetnici održani Sajam domaćih proizvoda i Smotra KUD-ova

Objavljeno:

- dana

Brojni izlagači okupili su se proteklog vikenda na Sajmu domaćih proizvoda, koji održan u sklopu programa „Ljeto uz Muru“ u Murskom Središću.

Atraktivnost manifestacije, koja se održava devetu godinu zaredom, potvrđuje i gostovanje poznatog voditelja Mirka Fodora, koja je upravo iz najsjevernijeg hrvatskog grada vodio popularnu radijsku emisiju „Sunce na prozorčiću“.

Paralelno sa Sajmom održana je Smotra kulturno umjetničkih društava u organizaciji KUD-a „Mura“

Na Sajmu domaćih proizvoda predstavili su se Društvo žena Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, OPG Marciuš, Udruga žena Križovec, OPG Dolenčić, Domaća radinost Štefanija Kozar, OPG Trstenjak, Udruga udomitelja djece Međimurja, Udruga pčelara Međimurske županije „Agacija“, Udruga žena „Zlatne ruke“ Čakovec, Domaća radinost „Dinin kutak“, OPG Čekunec, OPG Biber, Udruga „Izvor“ Ivanovec, OPG Dodlek,
OPG Jagić, Turistička zajednica Grada Murskog Središća, „Čarobna heklica“ Križevci, „Izidina škrinjica“, OPG Škvorc, Irena i Branko Glušica, Sajonara Debelec, OPG Vinko – Medvar, Pčelarstvo Vinko te košaraš Petar Brodar.

Paralelno sa Sajmom domaćih proizvoda pod šatorom uz Muru održana je Smotra kulturno umjetničkih društava u organizaciji KUD-a „Mura“ Mursko Središće i Turističke zajednice Grada Murskog Središća. Osim domaćina publici su se predstavili i članovi Kulturnog društva „Štefan Raj“ Turnišće, KUD-a „Narda“, HKUD-a „Mošćenica“ te KUD-a „Grmeč“ Bosanska Krupa.

Manifestacija „Ljeto uz Muru“ završila je u nedjelju, 15. srpnja praćenjem finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske. Uz glasno navijanja i sjajnu atmosferu, Središćani i njihovi gosti zasigurno su pomogli Vatrenima u pohodu na povijesni uspjeh.

 

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje