Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Uoči 5. kolovoza na varaždinskom groblju odali počast herojima poginulima u Domovinskom ratu

Objavljeno:

- dana

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položili su vijenac i zapalili svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Tako odana je počast herojima poginulima u Domovinskom ratu. Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja Županije. U županijskom izaslanstvu bili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i predsjednik županijske skupštine mr.sc. Alen Runac. – Nema nikoga u ovoj zemlji koji ne zna što se dogodilo 5. kolovoza, kojeg slavimo kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan oslobođenja grada Knina. Tada je potpuno slomljena velikosrpska agresija. Imao sam čast i zadovoljstvo da sam ujutro nakon oslobođenja bio tamo kad je razvijena zastava na kninskoj tvrđavi i mene to emotivno svaki puta pogodi, kao i svakog hrvatskog građanina – rekao je župan Čačić.

Minuta šutnje i molitva

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar također se osvrnuo na ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku i pozvao sve građane da dostojno proslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Nakon polaganja vijenaca župan Čačić pozvao je sve prisutne na minutu šutnje, a molitvu za sve branitelje predvodio je velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području. Podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja.

Život i društvo

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” ima brojne planove za ovu godinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika i starijih osoba “Ljubešćica” održala je u subotu, 27. travnja, redovnu godišnju skupštinu u Lovačkom domu na Budincu.

Predsjednica Udruge Božica Mikulčić izvijestila je prisutne o aktivnostima koje su provedene u 2023. godini te je posebno istaknula neke od planiranih aktivnosti u 2024. godini: završetak projekta izgradnje sanitarnog čvora kod Etno kuće, redovna druženja, odlasci na izlete i hodočašća, sudjelovanje na sportskim igrama, sudjelovanje na proslavi Dana općine te brojna gostovanja zbora Udruge.

Prisutnima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec koji je čestitao članovima Udruge na postignutim rezultatima u proteklom razdoblju te im zahvalio na sudjelovanju na svim općinskim manifestacijama. Istaknuo je kako se značaj umirovljenika u ovoj sredini odlikuje kroz ostvarivanje kvalitetnijeg života najbrojnije skupine. Stoga je Općina Ljubešćica u 2024. godini osigurala sredstva u iznosu od 20.000 eura za božićnice umirovljenicima i dodijelila 3200 eura za provedbu projekta Živjeti aktivno u zlatnim godinama po provedenom natječaju.

Nakon skupštine, uslijedilo je tradicionalno druženje umirovljenika i prisutnih gostiju uz prigodni domjenak, a za dobru atmosferu bio je zadužen “Bajs bend” i dobro uvježbani zbor Udruge.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje