Povežite se s nama

Život i društvo

Gradonačelnik Novog Marofa Jenkač prvašićima prvi dan nastave podijelio slikovnice

Objavljeno:

- dana

Nova školska godina u ponedjeljak je počela i u osnovnim školama na području Grada Novog Marofa.

Prvog dana učenike je u OŠ Novi Marof i OŠ Podrute obišao gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Gradonačelnik Jenkač prvašićima je podijelio slikovnice zaželjevši im dobrodošlicu u školu, da im cijela školska godina bude uzbudljiva kao i prvi školski dan te da uspješno uče. Naglasio je da se gradska uprava trudi osigurati najbolje uvjete za odgojno-obrazovne procese te pojedinim mjerama pomoći povećanje nataliteta kako bi u škole upisivalo što više djece.

Gradonačelnik je u Osnovnoj školi Novi Marof izrazio posebno zadovoljstvo što će od ove školske godine u produženom boravku raditi dvije učiteljice pa će mališani biti primjereno zbrinuti u svojoj školi. Valja podsjetiti da je OŠ Novi Marof, sa svoje četiri područne škole u Ključu, Remetincu, Podevčevu i Mađarevu, jedan od najvećih u Hrvatskoj.

U Osnovnoj školi Podrute gradonačelnik je podijelio diplome učenicima koji su uspješno završili školu plivanja.

Osim ovih dviju škola učenici s područja Grada Novog Marofa, iz naselja Sudovec, pohađaju Osnovnu školu Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka u Koprivničko-križevačkoj županiji, a Grad Novi Marof brine i za njih, mjerama poput nabave udžbenika i plaćanja školske kuhinje.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje