Povežite se s nama

Crna kronika

U Poljani Biškupečkoj ženu udario cjepanicom po glavi te prijetio ženi i kćeri da će ih zaklati

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 66-godišnjaka i donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede, dva kaznena djela prijetnje, kazneno djelo pokušaja prisile prema službenoj osobi i kazneno djelo nasilja u obitelji.

– Postoji osnovana sumnja da je 66-godišnjak u rujnu i listopadu 2018. godine u obiteljskoj kući u Poljani Biškupečkoj, u alkoholiziranom stanju učestalo vrijeđao svoju suprugu nazivajući ju raznim pogrdnim nazivima te joj u nekoliko navrata, mašući nožem u ruci, zaprijetio da će ju ubiti – priopćilo je Državno odvjetništvo.

Osnovano se sumnja da je 66-godišnjak je u ponedjeljak, 8. listopada pokušao nanijeti svojoj supruzi tešku ozljedu tako da ju je više puta udario cjepanicom u glavu i tijelo, ali je ona zadobila više lakih ozljeda, nakon čega je pobjegla u kuću njihove kćeri. On je potom objema zaprijetio da će ih zaklati.

Kad su 66-godišnjaku prišli policijski službenici i rekli mu da je uhićen, napao je policijskog službenika i pokušao ga udariti šakom, ali u tome nije uspio, nakon čega su policijski službenici svladali njegov otpor.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koji će biti ispitani u istrazi.

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje