Povežite se s nama

Međimurje

Turistička zajednica: turisti žele istraživati, a to im Međimurje može ponuditi

Objavljeno:

- dana

U novim prostorima Turističko-informativnog centra na prostoru bivše vojarne u Čakovcu održana je izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije.

Skupštinu je vodio predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Matija Posavec uz prisutnost zamjenice Sandre Herman i direktora TZ-a Rudija Grule.

Međimurje će u Saboru Hrvatske turističke zajednice predstavljati Franjo Makovec i Branimir Tomašić

– Turizam u krajnjem dijelu organizacijskog lanca čine pojedinci koji stvaraju rezultat i njima se uvijek treba posvetiti s osobitom pažnjom. No, lokalna i regionalna uprava moraju biti potpora, imati jasnu strategiju razvoja turizma, definirane viziju i ciljeve. Mi smo se kao Županija odredili za aktivnu ulogu u razvoju turizma. Planiramo nekoliko godina unaprijed i svjesni smo da gosti od turističke ponude očekuju daleko više od samog sunca i mora. Ono što moderni turisti traže je mogućnost istraživanja kontinentalne ponude, prirodnih ljepota, enogastronomije, dobro organiziranih manifestacija, kulture, povijesti, znamenitosti i posebnosti. I u tome vidim veliku priliku za Međimursku županiju – istaknuo je župan Posavec.

A da je u tom smjeru već mnogo napravljeno potvrđuju brojke. Turizam Međimurske županije bilježi kontinuirani godišnji rast od čak 16 posto te je druga najbrže rastuća kontinentalna županija u Hrvatskoj.

Turizam Međimurske županije bilježi kontinuirani godišnji rast od čak 16 posto

– A sve to bez nacionalnih parkova, dvoraca, velikih jezera, mora i visokih planina sa skijalištima. Naša su vrijednost ljudi, njihov angažman i trud te visoko razvijena svijest o očuvanju i prezentaciji vlastitog identiteta, kvaliteta i potencijala. No, puno je posla pred nama. Čeka nas nekoliko velikih projekata, poput vidikovca na Mađerkinom bregu u Železnoj Gori, Muzeja nematerijalne baštine u Čakovcu, Prirodoslovnog muzeja u Križovcu sa starom hižom u Frkanovcu i poučnom stazom u Svetom Martinu na Muri, revitalizacija „Marine“ u Prelogu, Tematski park u Goričanu, kampovi u gornjem i donjem Međimurju i revitalizacija starog toka Drave u Svetoj Mariji i Donjoj Dubravi – zaključio je Posavec.

Skupština je jednoglasno potvrdila nove članove Vijeća i Nadzornog odbora TZ-a. Turističku zajednicu Međimurske županije u Saboru Hrvatske turističke zajednice u idućem će razdoblju predstavljati Franjo Makovec i Branimir Tomašić.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje