Povežite se s nama

U fokusu

Ogorčena čitateljica: “Djeca u vrtiću u Dravskoj igraju se kraj radnika i jedu s prašnjavog poda”; Pletenac tvrdi: “Štitimo zdravlje i sigurnost djece!”

Objavljeno:

- dana

– Kao i većina drugih roditelja, zadovoljna sam sa svim odgajateljima gradskog dječjeg vrtića Dravska i svaka im čast jer jako lijepo rade sa djecom koja dolaze u vrtić sa smiješkom.

Ono što je žalosno je činjenica da proteklih dana djeca provode svaki dan u uvjetima koji nisu ni minimalni, ni adekvatni za obavljanje rada s djecom predškolske dobi – obratila nam se čitateljica (podaci poznati redakciji) koja je upozorila na sramotne uvjete koji vladaju u tom objektu gradskog vrtića za vrijeme trajanja radova.

Roditelji se žale jedni drugima

Ističe da slično kao ona misli većina roditelja, ali svi šute i uglavnom se žale jedni drugima.

– Prešutjela sam sve prolaske u vrtić ispod skela. Prešutjela sam i svu prašinu na voću i stvarima koje se nalaze u prostorima vrtića, prešutjela sam i to da mi je prilikom dolaska u vrtić majstor iznad glave mijenjao električne instalacije i bušio strop, pa mi je po glavi padala prašina. Prešutjela sam i to da mi je dijete zadnjih dana umorno jer ne spava pošteno u vrtiću jer majstori buše strop. Sve to sam prešutjela, ali kada sam vidjela da naša djeca jedu na prašnjavom podu, a na stolovima i stolicama na kojima bi trebali sjediti i jesti se nalaze hrpe prašine i oprema za rad radnika koji obavljaju radove na električnim instalacijama i krovu, ali i prostorijama vrtića za vrijeme boravka djece u vrtiću, više ne mogu biti tiho – ogorčena je čitateljica.

Dodaje kako zna da odgajatelji samo rade svoj posao pokušavajući izvući maksimum iz ovih sramotnih uvjeta.

– Zanima me tko je dozvolio unutarnje radove za vrijeme boravka djece u vrtiću, i to svega nekoliko metara od djece? Tko je za sve ovo odgovoran i zašto roditelji u ova tri mjeseca nisu ni jednom rečenicom bili obaviješteni o ničemu? – pita se čitateljica.

“Štitimo zdravlje i sigurnost djece!”

Iz Dječjeg vrtića Varaždin podsjećaju da su radovi koji se trenutno odvijaju u tri objekta gradskog vrtića – Dravska, Kozarčeva i Trakošćanska – objavljeni u svim medijima te su najavljeni na svim roditeljskim sastancima početkom pedagoške godine.

– Roditeljima je na sastancima bila prezentirana svrha i namjera radova sa zamolbom za strpljenje i razumijevanje (možda roditelj nije bio na sastanku). Što se tiče prašnjavoga poda, istina je da je pod bio prašnjavi kada su radnici postavljali rasvjetna sredstva ili rekuperatore. Međutim, naše spremačice, što odgovorno tvrdim, odmah iza majstora počiste površine i odgojitelji dezinficiraju igračke, tako da pazimo na čistoću vrtića konstantno već i zbog toga što odgovorno moramo zaštititi zdravlje i sigurnost djece – poručila je Ksenija Pletenac, ravnatelj u zamjeni.

 

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje