Povežite se s nama

Život i društvo

Obilježeno pola stoljeća od preseljenja u novu školsku zgradu u Lepoglavi

Lepoglava škola 50 godina preseljenja

Objavljeno:

- dana

Godine 1968. dovršena je izgradnja nove školske zgrade u Lepoglavi.

Te je iste godine, nakon što je 22. prosinca svečano otvorena, u školske klupe u novoizgrađenoj školskoj zgradi sjelo 822 učenika. Preseljenje u novu školsku zgradu, u kojoj i danas uče i znanje stječu generacije mladih Lepoglavčana, bio je značajan datum u lepoglavskoj povijesti koji je, 50 godina kasnije, svečano obilježen u Lepoglavi.

Svečanost obilježavanja 50. godišnjice preseljenje u novoizgrađenu školsku zgradu održana je u ispunjenoj školskoj sportskoj dvorani koju su učenici, tijekom održane prigodne priredbe, ispunili radošću, pjesmom i plesom. O posljednjih pola stoljeća rada u novoizgrađenoj školskoj zgradi i ulaganja u nadogradnju sadržaja govorio je ravnatelj, Ratko Tomić istaknuvši da je OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave danas jedna od najopremljenijih škola u Hrvatskoj.

– Temelj naše budućnosti su mladi i obrazovani ljudi, a Grad svojim ulaganjima stvara uvjete u kojima će oni lakše stjecati potrebno znanje – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić. Dodao je da je unazad desetak godina Grad Lepoglava ulaganjima omogućio, između ostalog, izgradnju sportske dvorane, zamjenu krovišta i fasade na školskoj zgradi, ugradnju dizalica topline i postavljanje solarne elektrane.

– Gledajući školsku zgradu ne primjećuje se da je riječ o objektu starom pola stoljeća – zaključio je gradonačelnik Škvarić izrazivši zadovoljstvo i radost što je imao privilegiju pripadati prvoj generaciji učenika koja je u školu krenula upravo u novoizgrađenoj školskoj zgradi.

– Ova škola diše, ima svoj karakter i prepoznatljivosti – rekao je, obrativši se nazočnima, još jedan đak lepoglavske škole, zamjenik župana Varaždinske županije, Tomislav Paljak.

Pomoćnica ministrice znanosti, obrazovanja i sporta, Lidija Kralj kazala je da je lijepo vidjeti školu koja povezuje višestoljetnu tradiciju sa suvremenim tehnologijama. – Vjerujem da će škola do rujan biti spremna i za provođenje obrazovne reforme Škola života – poručila je pomoćnica ministrice čestitavši učiteljima, djelatnicima škole i lokalnoj upravi na obljetnici, postignutim rezultatima i svemu učinjenom na razvoju školstva u Lepoglavi.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje