Povežite se s nama

Život i društvo

Rekreativci iz svih dijelova Hrvatske stigli u Lepoglavu na 6. Festival nordijskog hodanja i pješačenja

Foto: Varaždinska županija

Objavljeno:

- dana

Zaljubljenici u prirodu i rekreativci u nedjelju su se, 28. travnja, okupili u Lepoglavi na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koji je šesti put organizirala Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava, a u suradnji s Gradom Lepoglava, Turističkom zajednicom Grada Lepoglave i Varaždinskom županijom.

– Festivalom nastavljamo misiju Udruge da hodačima iz cijele Hrvatske pokažemo ljepote Varaždinske županije. Šteta bi bilo ne pokazati ovakav prekrasan grad, prekrasne staze i prekrasne domaćine za koje ćete se uvjeriti da su stvarno super – rekla je predsjednica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava Olgica Friščić.

Dobrodošlicu u Varaždinsku županiju i Lepoglavu svima je poželjela zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Drago mi vas je vidjeti u ovako velikom broju. Vaša ljubav prema prirodi, prema kretanju, hodanju, pokazuje da je to vaša stvar osobnog izbora i da vodite brigu o svom zdravlju. Udruzi Drava čestitam na organizaciji ovog šestog izdanja Festivala, na kojem su za vas organizirali i upoznavanje sa znamenitostima Lepoglave, grada pavlina. Nadam se da ćete uživati u boravku ovdje, doznati više o povijesti i baštini te da ćete se rado vraćati u Lepoglavu i Varaždinsku županiju. Svima želim ugodan boravak u prirodi, lijepo i zanimljivo druženje! – istaknula je zamjenica Zagorec.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je da Lepoglava izgleda kao mali grad, no da imaju puno lijepih priča koje nemaju ni mnogi veliki gradovi.

– U oštroj konkurenciji Lepoglava je proglašena prvim europskim gradom sporta. Razlog tome je što smo na cijelom području grada Lepoglave omogućili sportske sadržaje, da svaki naš građanin ima mogućnost bavljenja sportom. Zato sam posebno zadovoljan te mi je drago da se Festival nordijskog pješačenja i hodanja se održava u Lepoglavi – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Festival je službeno otvorila direktorica TZ-a Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak koja je svima poručila da se lijepo druže te da budu veseli i puni pozitivnih misli.

Na Festival su se prijavili rekreativci iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i iz Karlovca, Preloga, Strahoninca, Križevaca, Samobora, Retkovca, Črnomerca, Goričana, a sudjelovao je i GDCK Ivanec, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, studenti Sveučilišta Sjever, kao i studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

Život i društvo

Na veselje korisnika Doma za starije i nemoćne u Čakovcu donirani su klima uređaji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na inicijativu nove predsjednice Inner Wheel Kluba Čakovec Katarine Šafarić, te uz financijsku pomoć tvrtke Media-Soft d.o.o. iz Čakovca, nabavljena su i montirana dva klima uređaja u prostor ulaznog hola i restorana u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu.

Uvidjevši da u ovim nesnosno vrelim danima boravak za korisnike predstavlja veliku neugodu bez adekvatnog hlađenja, u dogovoru sa ravnateljicom i osnivačem ustanove Međimurskom županijom, pokrenuta je i vrlo brzo realizirana ova korisna akcija. Klime su nabavljene i montirane, a ukupna vrijednost donacije iznosi više do 2.000 eura.

Prema riječima Suzane Belović, ravnateljice Doma, ova vrijedna donacija s oduševljenjem je prihvaćena te u ime svih korisnika zahvaljuje gđi. Šafarić i članicama IW kluba Čakovec što su prepoznale hitnu potrebu i odmah reagirale.

Ovo nije jedina donacija za potrebe Doma, jer Inner Wheel klub Čakovec  na jesen planira i novu nabavku potrebne opreme kako bi se boravak starijim i nemoćnim osobama u Domu učinio što ugodnijim. S obzirom na to da je udruga nedavno proslavila 25 godina djelovanja te je i jedna od ovogodišnjh dobitnika nagrade Grada Čakovca za dugogodišnji doprinos zajednici i promociji interesa Grada, u uspješnu realizaciju budućih dobrotvornih akcija ne treba sumnjati.   

Nastavite čitati

Život i društvo

Pacijenti u Hrvatskoj nekoliko će dana dobivati papirnate uputnice i recepte

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Pacijentima će od petka biti nešto teže doći do uputnica i recepata.

HZZO je najavio radove na sustavu CEZIH (Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske) zbog migracije, od petka, 26.7.2024. godine od 12 sati do ponedjeljka, 29.7.2024. godine do 12 sati.

– Obavještavamo vas kako će CEZIH zbog radova na migraciji sustava biti nedostupan od petka, 26. srpnja, od 12 sati, do ponedjeljka, 29. srpnja, do 12 sati. Radovi će se maksimalno optimizirati kako bi što ranije završili, tako je moguće da završe u ponedjeljak i prije 12 sati. Korisnici sustava CEZIH za vrijeme navedenih radova prijeći će na način rada u izvanrednim okolnostima (odnosno rad u papirnatom obliku, odnosno izdavanje uputnica i recepata na papiru), kako bi se osiguralo nesmetano i kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima – objavio je HZZO.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje