Povežite se s nama

Crna kronika

Prebio bivšu punicu kod Ludbrega, prijetio joj da će je istući kolcem, ščepati i baciti u septičku

Objavljeno:

- dana

U zatvor na godinu i tri mjeseca

Općinski sud u Varaždinu u nepravomoćnoj presudi osudio je 39-godišnjeg Z. M. na godinu i tri mjeseca zatvoru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji svojoj bivšoj punici.

Kriv je jer je 3. srpnja 2015. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom u alkoholiziranom stanju prvo verbalno napao Š. S., majku svoje bivše, s kojom je živio u zajedničkom domaćinstvu. Vrijeđao ju je bacivši mobitel kojeg je držala u ruci, a zatim ju je više puta otvorenim i zatvorenim dlanom udario u glavu i zaprijetio joj da ga ne smije prijaviti policiji. Njoj je oštećen sluh na desnom uhu, a slomio joj je desne nosne kosti pa je imala krvave podljeve ispod oba oka. Tri dana kasnije, 6. srpnja joj je zaprijetio da će ju istući kolcem, ščepati i baciti u septičku jamu.

Osim zatvorske kazne, određena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Previše gemišta

U svojem iskazu 37-godišnjak je istaknuo kako je na fušu popio dosta gemišta, a svratio je na pivu na ulični malonogometni turnir. Potom je došao kući, istuširao se i obukao, a bivša punica mu je počela prigovarati, govoreći mu kamo ide, da će sve novce koje je zaradio potrošiti. Odgovorio joj je da ju nije briga za njegove novce, a onda je ona njemu psovala majku, pa i on njoj. Kad je bio na dvorištu, gdje je bio parkiran automobil njegove bivše supruge, ona je iz vrta dolazila prema njemu s kantom vode.Tvrdio je da ju je pljusnuo svojom desnom, otvorenom rukom, samo jedanput i on je tada otišao na turnir. Što se tiče prijetnji, on je tvrdio da je ona sve to izmislila jer je ona takva osoba, što voli izmišljati i što je njoj u interesu samo da nekoga prijavi,a sve kako bi se nekoga zatvorilo.

No, izjave svjedoka i same S. Š., a i medicinske dokumentacije, bilo je neosporno da je 37-godišnjak istukao svoju bivšu punicu.

Dodajmo da je 37-godišnjak odslužio zatvorsku kaznu jer je istukao tada jednogodišnjeg sina, no supruga mu je dopustila se vrati. Kći se tome protivila i otišla je svojem partneru.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: motorist (34) ozlijeđen kada je preticao kolonu te udario u auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, oko 14.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom. Ona se uključivala u promet na kolnik Zagrebačke ulice između zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerila da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, javila je PU varaždinska.

Tom prilikom je u prednji dio njezinog osobnog automobila udario motocikl kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je protivno oznakama na kolniku vršio radnju obilaženja zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje