Povežite se s nama

Sport

Barokovci osvojili 43 medalje na Regionalnom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Članovi Plivačkoga kluba Barok u subotu, 26. siječnja, sudjelovali su na Regionalnom prvenstvu Hrvatske regije 4 u Sisku. Natjecanje je bilo namijenjeno kadetima, mlađim kadetima i početnicima te je okupilo 275 plivača i plivačica iz 13 plivačkih klubova.

Barokovci su osvojili 43 medalje, od toga 21 zlatnu, sedam srebrnih i 15 brončanih, a isplivano je i 85 osobnih rekorda.

U kategoriji kadetkinja najuspješnije su bile Nika Dobovičnik s dvije zlatne medalje, u disciplinama 400 m slobodno i 200 m leptir, i brončanom na 200 m prsno te Anamarija Zavrtnik s osvojena dva zlata, u disciplinama 200 m mješovito i 800 m slobodno. U istoj kategoriji Petra Švetak osvojila je srebro na 100 m prsno, a Leona Juriša dvije brončane medalje, u disciplinama 100 i 400 m slobodno.

Kod kadeta najuspješniji varaždinski predstavnik, s dvije osvojene zlatne medalje, u disciplinama 400 m slobodno i 200 m mješovito, te srebrnom na 200 m leptir i brončanom na 200 m leđno, bio je Luka Štumberger. Zlatom se okitio i Luka Kokotec na 200 m leđno, kao i broncom na 200 m leptir. U disciplinama 100 i 200 m prsno Filip Kukec osvojio je srebrnu, a na 800 m slobodno brončanu medalju. Niko Balenta bio je brončani na 100 m slobodno, a Ivan Turkalj na 100 m prsno.

U kategoriji mlađih kadetkinja ponovno se istaknula Sara Marković. Sara je osvojila dvije zlatne medalje, u disciplinama 400 m slobodno i 50 m prsno, te srebrnu medalju na 100 m slobodno. Ivona Jurković bila je zlatna na 50 m leđno te brončana u disciplinama 100 i 400 m slobodno. U istoj kategoriji Patricija Švetak osvojila je srebrnu medalju na 200 m mješovito te dvije brončane medalje, na 50 i 100 m prsno, a Teodora Liber Kos okitila se broncom u disciplini 200 m mješovito.

Mlađi kadet Mihael Kolarek u sedam disciplina osvojio je sedam zlatnih medalja, pa je ujedno bio i najuspješniji plivač Baroka. Mihael je briljirao u disciplinama 50, 100 i 400 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leđno te 100 m i 200 m mješovito.

Kadetkinje u sastavu Anamarija Zavrtnik, Nika Dobovičnik, Leona Juriša i Petra Švetak osvojile su 1. mjesto u štafetnoj utrci 4×100 m slobodno. Kadeti Luka Štumberger, Luka Kokotec, Niko Balenta i Ivan Turkalj također su bili zlatni u istoj disciplini. Na pobjedničko postolje popeli su se i plivači štafete 4×100 m mješovito Nika Dobovičnik, Luka Štumberger, Niko Balenta i Anamarija Zavrtnik. Luka Kokotec, Petra Švetak, Ivan Turkalj i Leona Juriša bili su članovi štafete 4×100 m mješovito, koja je zauzela 3. mjesto.

Kod mlađih kadetkinja štafeta u sastavu Patricija Švetak, Teodora Liber Kos, Ivona Jurković i Sara Marković zlatna je bila u utrci 4×100 m slobodno. Kod mlađih kadeta Mihael Kolarek, Lovro Juretić, Andro Šantek i Vedran Šavor zauzeli su 3. mjesto u istoj disciplini.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje