Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Učeničkom kutijom dobrih želja svečano obilježen početak dogradnje VI. OŠ Varaždin

VI. osnovna škola dogradnja kapsula

Objavljeno:

- dana

Iako se radi već nekoliko dana danas je svečano obilježen početak dogradnje VI. osnovne škole Varaždin.

Okupili su se učenici, nastavnici, ravnatelj Mario Stančić, izvođači i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok da bi najavili važan projekt za po broju učenika najveću varaždinsku školu. >> FOTO Radi se punom parom na dogradnji dvorane i rekonstrukciji VI. OŠ Varaždin Dogradnju su učenici obilježili stavljanjem kutije u temelj dogradnje škole, a kutija je bila ispunjena crtežima i dobrim željama. Radove vrijedne 12,6 milijuna kuna bez PDV-a u cijelosti će platiti Grad Varaždin iz proračuna, a izvođač je Hidroing. Sve bi trebalo biti završeno do 1. kolovoza pa će učenici u novu školu krenuti u puno boljim uvjetima te u jednoj smjeni. Dogradit će se sportska dvorana, tri kabineta, knjižnica i blagavaonica te će svi učenici moći pohađati nastavu u istoj smjeni. – Ponosan sam i sretan što počinju radovi. Ipak, imam i kritiku, ovo je sve trebalo biti ostvareno još 2012. godine. Hvala svima uključenima u projekt. VI. osnovna škola je postizala izvrsne rezultate i do sada, a ja se nadam da će s novom dvoranom, kabinetima i učionicom postizati još bolje rezultate. Ovo je zapravo jedna mala, nova škola. Nadam se da gradanja za vrijeme trajanja nastave neće utjecati na nastavni proces – rekao je Čehok.

Život i društvo

Međimurski plavci pomeli konkurenciju na istarskoj utrci 4. Memorijal Ivana Todorića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU istarska/PU međimurska

Prošlog vikenda istarski Valbandon bio je poprište druženja i smijeha u sportskom duhu. Humanitarna memorijalna utrka u spomen na tragično preminulog policijskog službenika Ivana Todorića i ove je godine okupila oko 250 sudionika i njihovih navijača koji su se kroz sportsku aktivnost prisjetili Ivana koji je bio djelatnik Policijske postaje Pula-Pola i koji je prije šest godina, 22. rujna, stradao u prometnoj nesreći prilikom dolaska na posao.

Stradao je u policijskoj odori uz koju je odrastao kao dijete policijskog službenika, a koju je i sam s ponosom nosio.

U subotu, 14. rujna, trkači su se natjecali u kategorijama građana i policije, a velik broj njih odlučilo je iskušati svoje trkačke sposobnosti na dužoj stazi od 11.300 metara. Za one koji više vole kraće staze ili su jednostavno željeli prošetati, organizatori su pripremili i utrku dužine od 2209 metara, koja se referirala na datum Ivanove pogibije.

Ruta utrka i ove godine bila je nepromijenjena. Sudionici obje utrke krenuli su od bivšeg policijskog kampa u Valbandonu te su se spustili prema obali mora, odakle su šetnicom nastavili preko Hidrobaze. Sudionici rekreativne utrke vratili su se nazad istim putem, dok su sudionici glavne utrke nakon lučice nastavili cestom do tvrđave Punta Christo. Put ih je dalje vodio kroz kamenolom, a potom u šumu sve do tvrđave Monto Grosso, uvale Zonka i obalne bitnice Valmaggiore, nakon čega su se šumskim puteljcima vratili do lučice Štinjan i nazad cestom prema Puntiželi i kampu u Valbandonu. Trkači su se natjecali u kategoriji građana i policije, a ciljnu ravninu prešlo je 173 trkača, dok su se preostali odlučili rekreativno prošetati.

U kategoriji policije međimurski plavci doslovno su pomeli konkurenciju. Najbolja na kraćoj stazi u dužini od 2209 metara bila je Ana Marija Gregur, dok je drugo mjesto zauzela Martina Zadravec, obje iz Policijske postaje Mursko Središće. Ujedno, u utrci na 11.300 metara prvo mjesto osvojio je Ivica Jurak iz Interventne jedinice policije, dok je drugi u cilj stigao Neven Ceilinger iz Postaje prometne policije Čakovec. Na memoriraju su sudjelovali i Marinjo Furdi iz Policijske postaje Mursko Središće te Nenad Veselko iz Interventne jedinice policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Od 19. rujna počinje se provoditi deratizacija na području Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provodit će mjere sustavne deratizacije na području Grada Varaždina od 19. do 30. rujna.

Deratizacija je 19. rujna na rasporedu u Hrašćici, idući dan Gojanec i Jalkovec, potom 23. rujna Jalkovec i Poljana Biškupečka, idući dan Črnec Biškupečki i Zbelava, pa Donji Kućan i Gornji Kućan, 26. rujna Gornji Kućan, a idući dan Kućan Marof. Deratizacija završava 30. rujna u Kućan Marofu.

– U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, početak sustavne deratizacije se odgađa. Deratizacija će se vršiti antikoagulantnim rodenticidima na bazi bromadiolona za koje je antidot vitamin K-1 (Presol plus pšenica i Megalon parafinski blok). Deratizacija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2024. g.“ te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35/07) – ističu iz Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje