Povežite se s nama

Crna kronika

Policajci u Ivancu i Sv. Đurđu ulovili mladiće koji su na svoje aute montirali registracije drugih vozila

krađe

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 25 i 28 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

Kako se sumnja, navedeni dvojac je u subotu, 9. veljače na vozilo marke Peugeot montirao registarske oznake drugog vozila i tim su se vozilom koristili u prometu. Protiv obojice će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona.

Također, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su u petak, 8. veljače u 13.20 sati, u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu, zaustavili osobno vozilo marke „Opel Corsa“ kojim je upravljao 30-godišnjak. Provjerom vozila utvrđeno je da se na istom nalaze registarske pločice izdane za vozilo marke „Toyota corola“, za koje je isti izjavio da ih je prethodnog dana montirao na vozilo kako bi se njime koristio u prometu.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Crna kronika

Kod Turčina teretno vozilo ozlijedilo 18-godišnju pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 29. travnja, oko 6.10 sati na lokalnoj cesti kod Turčina, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je teretnim vozilom lokalnom cestom iz smjera Tomaševca Biškupečkog. Dolaskom do ulaska u Turčin, započeo je radnju obilaženja 18-godišnje pješakinje, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je desnim bočnim dijelom vozila udario u lijevu ruku pješakinje, koja se cesti izvan naselja nepropisno kretala desnom stranom ceste, javila je varaždinska policija.

Ona je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozač (84) išao autom u rikverc pa udario 17-godišnjaka na biciklu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 29. travnja, oko 14.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 84 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se vožnjom unatrag s obilježenog parkirališta u promet Zagrebačke ulice, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala istom.

Zbog toga je stražnjim desnim dijelom vozila udario u stražnji kotač bicikla kojim je biciklističkom trakom u smjeru ulice Franca Prešerna, upravljao 17-godišnji maloljetnik, javila je PU varaždinska. On je pritom ozlijeđen te je naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja, a da s vozačem bicikla nije razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima. Isti je naknadno pronađen na adresi stanovanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje