Povežite se s nama

Život i društvo

Zdravko Klopotan ostaje predsjednik ŠRD-a Vidovec, a bogat je plan rada za ovu godinu

ŠRD Vidovec

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 10. veljače, u Ribičkom domu Športsko ribolovnog društva Vidovec održana je redovna izvještajno-izborna sjednica skupštine ŠRD-a Vidovec.

Predsjednik društva Zdravko Klopotan prezentirao je iscrpno izvješće o radu za 2018. godinu. Istaknuto je poribljavanje jezera ribom prema planu gospodarenja, otvaranje ribolovne sezone, postavljanje solarnih panela na ribičkom domu u suradnji s Općinom Vidovec, radovi oko uređenja ribolovne zone koja se proteže na oko tri hektara površine jezera i okoliša.

Društvo je 20. godinu zaredom održalo tradicionalno druženje povodom obilježavanje Praznika rada za sve posjetitelje. Tradicionalno održavaju natjecateljski kup Općine Vidovec u lovu ribe udicom na plovak gdje su bili domaćini ekipama iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Protekle godine održan je 15. po redu, a natjecateljska ekipa ŠRD-a Vidovec osvojila je prvo mjesto od ukupno 12 ekipa.

Sudjelovali su na natjecanjima u organizaciji prijateljskih klubova, društvenim natjecanjima i svim natjecanjima u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije gdje je između ostalog Mladen Svačko član ŠRD-a Vidovec u pojedinačnoj konkurenciji osvojio prvo mjesto.

Osvrnuo se i na sudjelovanje na prošlogodišnjoj Zeljarijadi gdje su posjetiteljima prezentirali tradicionalan način pripreme šarana na rašljama i na niz drugih aktivnosti.

Blagajnik društva Luka Tomašić podnio je financijska izvješća. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.

Za predsjednika društva u sljedećem četverogodišnjem mandatu jednoglasno je ponovno izabran Zdravko Klopotan, kojemu je ovo već pet mandat na čelu društva. Prezentirani su planovi za 2019., od natjecanja u županijskoj ligi te povratak u Treću hrvatsku ligu, kupovska natjecanja, društvena natjecanja, škola ribolova za mlađe uzraste do 14 godina, uređenje ribičkog doma i okoliša jezera. Također, prezentirane su ostale aktivnosti na športskom, društvenom i ekološkom planu.

Predsjednik društva zahvalio je svim prisutnim članovima na ogromnom angažmanu oko svih aktivnosti. Također zahvalio je Općini Vidovec na dobroj suradnji kao i ostalim predstavnicima Udruga i sponzorima.

Skupštini društva uz članove ŠRD-a Vidovec nazočio je općinski načelnik Bruno Hranić, predsjednik Športsko ribolovnog saveza Varaždinske županije Draženko Jakopović, predsjednik Športsko ribolovnog društva Varaždin Kristijan Kosmačin, predsjednik športsko ribolovnog društva Ludbreg Đuro Jančić, izbornik Hrvatske ribolovne reprezentacije Dražen Filipović, općinska vijećnica Ines Pavleković, predstavnici Udruga sa područja općine Vidovec i sponzori. Prisutni gosti u svojim pozdravnim riječima iskazali su zadovoljstvo radom društva i dali podršku daljnjim planovima.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje