Povežite se s nama

Život i društvo

Žene i mladi HDZ-a Varaždincima uljepšali Dan zaljubljenih

HDZ Damir Habijan

Objavljeno:

- dana

Članovi HDZ-a sa sugrađanima su u Varaždinu slavili Valentinovo.

O svemu su poslali priopćenje za medije koje prenosimo u nastavku.

Lijepo je iznenađenje danas dočekalo građane na ulazu u Varaždinsku tržnicu. Naime, članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski” kojima su se pridružili mladi članovi stranke, odlučili su na poseban način obilježiti Valentinovo – Dan zaljubljenih.

– Ovo je doista lijep blagdan kojeg naša Zajednica žena i mladi članovi naše stranke zajedno obilježavaju već niz godina. Nekad građanima dijelimo srčeka, ponekad cvijeće, a ovoga smo se puta odlučili omogućiti im da uživaju u torti, budući da uz Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih, dobro „paše” nešto slatko – rekla nam je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski Varaždinske županije.

Riječ je o torti koja je već postala zaštitni znak Zajednice žena.

– Nudimo ju kad obilježavamo Dane Katarine Zrinski, ali i u drugim prilikama, tako da građani mogu okusiti, odnosno doznati u kakvoj se slastici nekad uživalo na dvoru Katarine Zrinski. Naime, recept za tortu je originalan, star više od 400 godina – otkrila nam je Dreven Budinski i dodala: “Jučer su u ovoj slastici mogli uživati Ivančani za koje smo organizirali predvalentinovsko druženje, a danas smo ovdje s našim Varaždinkama i Varaždincima kojima uz balone i tortu, darujemo i recepte za ovu ukusnu, nesvakidašnju slasticu”.

Uz članice županijske i gradske organizacije Zajednice žena te mlade stranačke članove, s posjetiteljima tržnice družio se i predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarine Zrinski Grada Varaždina Otilija Cvetko, a osim njih, balone i tortu građanima je dijelio predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, Tin Jurak.

– Jako nam je drago što nas je Zajednica žena pozvala da im se pridružimo, da im budemo potpora i u ovoj akciji, što nama puno znači. Poruka koju želimo poslati jest da na ovaj dan mislimo na one koji su u romantičnim vezama, dakle na zaljubljene, ali želimo pokazati da mislimo i na naše obitelji, majke, očeve, bake i djedove. I za njih želimo učiniti nešto lijepo, kako bi im uljepšali ovaj dan – naglasio je Jurak.

Predsjednica MHDZ-a Ivanec Monika Petrinjak naglasila je da je ponosna jer je i Ivanec uključen u obilježavanje Valentinova.

– Izuzetno mi je drago da je i mladež HDZ-a Grada Ivanca sudjelovala i bila potpora Zajednici žena Katarina Zrinski te mogla razveseliti naše sugrađanke i sugrađane povodom Dana zaljubljenih. No, osim dijeljenja torte, ruža, balona i pića najvažnije je podijeliti ljubav kako dečkima/curama u romantičnim vezama, tako i našim najmilijima – zaključila je Monika Petrinjak.

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Siggy je svjetska prvakinja, a ona i njezin vlasnik Danijel Novak dolaze iz Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je u Gradskoj vijećnici svjetskog prvaka – ženku engleskog buldoga Jack&Jim I’m Siggy i njezinog vlasnika Danijela Novaka iz Preloga.

Ovim se naslovom ponosni vlasnik i dugogodišnji uzgajivač pasa Danijel Novak okitio na najvećem svjetskom kinološkom događanju održanom proteklog tjedna u Hrvatskoj. Jack&Jim I’m Siggy, koja je stara pet mjeseci, je proglašena najboljim ženskim štenetom u pasmini buldoga. Veliko je to priznanje i za uzgajivača Danijela Novaka i njegovu uzgajivačnicu Jack&Jim, koje pokazuje veliku kvalitetu uzgoja i rada, u koji je uloženo mnogo ljubavi i truda.

U Zagrebu je, na prostoru Zagrebačkog velesajma, krajem mjeseca travnja održano ovogodišnje najveće svjetsko kinološko događanje – World Dog Show 2024. Zagreb je tako od 24. do 28. travnja postao svjetsko središte ljubitelja i vlasnika omiljenih četveronožnih ljubimaca iz cijeloga svijeta, a izložba je ugostila više od 23.000 pasa i izlagača.

Posjetitelji su mogli vidjeti više od 300 različitih pasmina, koje su pokazali izlagači iz više od 70 zemalja svijeta, od kojih su najbrojnije bile zlatni retriever, welsh corgi pembroke, njemački patuljasti špic pomeranac, labrador retriever, rodezijski ridžbek, vipet, sibirski haski, engleski bulldog, engleski koker španijel, graničarski koli, bigl i škotski ovčar duge dlake.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje