Povežite se s nama

Međimurje

Vedran Delimar: “Kombinaciju adrenalina, strategije i tehnike preporučio bih svakomu!”

Objavljeno:

- dana

Prolazeći čakovečkim ulicama, teško je ne zamijetiti doista posebno vozilo koje se s vremena na vrijeme tamo pojavljuje i koje mnogi Međimurci u trenu prepoznaju: VW Polo u specifičnoj crno-bijelo-žutoj kombinaciji s prepoznatljivim registarskim oznakama…

Radi se, naravno, o trkaćem vozilu međimurskog automobilističkog asa Vedrana Delimara iz Čakovca. Uskoro će se navršiti puno desetljeće otkako se bavi automobilizmom, iako kaže da ljubav prema bolidima, automobilima i motociklima gaji odmalena.

Grobnik

– Volim automobile otkad znam za sebe. Tata mi je kupio kart kad sam imao tek tri ili četiri godine. S otprilike 16 godina prešao sam na motocikle, no 2003. sam doživio tešku prometnu nesreću zbog koje sam se vratio automobilima. Otac Zvonko je automehaničar i pomagao je u pripremanju automobila za utrku jednome prijatelju koji se natjecao.

Vedran dodaje da se homologacija određenih dijelova opreme vozača i automobila mora ponavljati svakih pet godina

S njima sam često odlazio do Grobnika; tamo su se vozili Ford Focus, Škoda Octavia i Honda type R kupovi. Znao sam da su troškovi za vozače koji se utrkuju prilično visoki, ali smo zapravo igrom slučaja “naletjeli” na idealno vozilo koje smo kupili i preradili. Otad vozim svoj mali Volkswagen. Što se tiče početaka, prvu sam službenu utrku vozio u Novome Marofu, na tamošnjoj karting stazi.

Shvatio sam da se time želim baviti. Učlanio sam se u Hrvatski auto i karting savez (HAKS), proučio i naučio sve o hrvatskom autosportu, memorizirao pravilnike i slično. Automobilizam zahtijeva hrpu papirologije i dva liječnička pregleda godišnje, budući da je sigurnost na prvome mjestu, te prikupljanje sredstava od sponzora (smijeh) – kaže Delimar.

Automobilizam zahtijeva dva liječnička pregleda godišnje, budući da je sigurnost na prvome mjestu, te prikupljanje sredstava od sponzora!

Svojim je Polom tridesettrogodišnjak izvrsne uspjehe postizao unatoč činjenici da je auto imao motor od samo 120 konja i težio čak 1100 kilograma, što je konačno uspio poboljšati prije dvije godine. Njegovo “narodno vozilo” (koje to nije!) sada pogoni novi 1.8 turbo motor s više od 200 konjskih snaga.

Vještine i vozila

– Na brdskim utrkama neki vozači upotrebljavaju i vozila s 600-800 konjskih snaga. Moja je procjena, nakon desetljeća aktivno provedenog u domeni automobilizma, da vozačke vještine čine 30 posto uspjeha. Čak 70 posto ovisi o snazi i kvaliteti vozila. Postotak se možda čini visok na prvu, ali vještina ipak povremeno može nadoknaditi nedostatke vozačkoga sredstva – objašnjava Vedran, inače član zagrebačkog Autokluba Dubrava.

– Na utrkama sam upoznao puno ljudi, ekipa je super, no papirologija nas malo koči – kaže Vedran

Proteklu je sezonu završio iznimno uspješno, s odličnim rezultatom: drugim mjestom klase VII u kategoriji autoslaloma, trećim mjestom klase II u kategoriji ocjensko-spretnosnih vožnji te sedmim mjestom u ukupnome poretku Prvenstva Hrvatske. Osim navedenih, natječe se i u kategoriji brdskih utrka.

– U Hrvatskoj ima stotinjak autoklubova s puno članova, ali ih relativno malo vozi. Na utrkama sam upoznao puno ljudi, ekipa je super, no papirologija nas povremeno koči. Što se tiče vježbanja vožnje, ono se najviše svodi na pregledavanje snimki utrka, s kojima mi pomaže zaručnica Anita.

Na snimkama pratim jesam li na pravome mjestu promijenio stupanj prijenosa, nastojim upamtiti stazu, no ni to nije dovoljno, već valja obratiti pažnju na uvjete na cesti – nije isto je li staza mokra ili suha! Unatoč svemu, vožnja je nešto predivno: izvrstan je ispušni ventil koji mi omogućava da se maknem od svakodnevice, atmosfera je na trkama uvijek dobra, a druženje odlično! Osim toga, radi se i o kvalitetno provedenom vremenu s ocem i sa zaručnicom koji me prate, dok mi je majka Jadranka moralna podrška – dodaje.

Razinu sigurnosti podiže odjećom (uz duge gaće, majicu i čarape nosi homologirano odijelo, rukavice i kacigu), sigurnosnim sustavom HANS te homologiranim autodijelovima (poput vozačeva sjedala, volana, rollbara, aparata za gašenje požara…)

– Sve homologirane dijelove moram zamijeniti svakih najviše pet godina. Uz to, kao što sam spomenuo, dvaput godišnje moram na liječnički pregled, što je super jer tako pratim i svoje zdravstveno stanje, koje mora biti perfektno. Na stazi se osjećam jako dobro, brige mogu barem privremeno ostaviti iza sebe, a puno sam i naučio: nemali sam broj puta bio u prilici iskoristiti stečene vještine u svakodnevnome životu tijekom vožnje. Sve u svemu, radi se o prekrasnome hobiju koji kombinira adrenalin s koncentracijom i vještinama strateškoga planiranja; svakome bih ga preporučio! – završava Delimar.

Međimurje

Međimurska policija na svom području uočila veliki broj vozila kojima je istekla prometna dozvola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uvidom u evidencije isteka valjanosti prometnih dozvola uočeno je da na području Međimurske županije postoji veliki broj motornih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, a vlasnici ih u zakonskom roku nisu odjavili u nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji.

Kako bi izbjegli prekršajne sankcije, Policijska uprava međimurska poziva vlasnike da odjave vozila kojima je istekla valjanost prometne dozvole.

Podsjećaju vlasnike vozila na obvezu pridržavanja odredbi čl. 250. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim je propisano kako je vlasnik vozila dužan odjaviti vozilo ako ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole.

Vlasnik registriranog vozila može odjaviti vozilo, a uz zahtjev za odjavu mora priložiti prometnu dozvolu radi evidentiranja odjave vozila i vratiti registarske pločice, odnosno priložiti potvrdu tijela koje je registriralo vozilo izvan Republike Hrvatske kojom se potvrđuje da su registarske pločice i prometna dozvola zadržane ili poništene.

Također, vlasnik vozila dužan je u roku od 15 dana prijaviti promjenu bilo kojeg podatka koji je upisan u prometnoj dozvoli, a u roku od 30 dana dužan je odjaviti registrirano vozilo te donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice, ako je vozilo uništeno ili otpisano ili ako je vozilo otuđeno ili nestalo.

Za nepridržavanje ovih odredbi predviđene su novčane kazne, i to za fizičke osobe, odnosno vlasnike vozila 90 eura, za pravne ili fizičke osobe obrtnike od 660 do 1990 eura, a za odgovorne osobe u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave od 190 do 660 eura.

Ujedno, policija podsjeća nove vlasnike vozila (kupce vozila) da su u roku od 15 dana od stjecanja vlasništva dužni registrirati vozilo na svoje ime ili ga odjaviti, a ako ga ne registriraju na svoje ime ili ne odjave, stanica za tehnički pregled vozila će, na zahtjev osobe na koju je vozilo registrirano (prodavatelj vozila), rješenjem ukinuti registraciju vozila.

Napominju da se sklapanjem Ugovora o kupoprodaji motornog vozila prodavatelj i dalje u službenim evidencijama MUP-a vodi kao vlasnik vozila, sve dok se vozilo ne odjavi u službenim evidencijama nadležne policijske uprave ili postaje, ili dok ga novi vlasnik ne registrira na svoje ime.

Nastavite čitati

Međimurje

U čakovečkom Centru za kulturu održana svečana promocija studenata ekonomije, računarstva i održivog razvoja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimursko veleučilište u Čakovcu u čakovečkom Centru za kulturu Čakovec održalo je svečanu promociju prvostupnica i prvostupnika ekonomije, inženjera računarstva, inženjera održivog razvoja te magistri i magistara ekonomije.

Dekan MEV-a Igor Klopotan naglasio je ulogu studenata i njihovu borbu za izjednačenje vrijednosti ECTS bodova sa stručnih i sveučilišnih studija, što je rezultiralo time da Međimursko veleučilište u Čakovcu danas može promovirati drugu generaciju s titulom magistara ekonomije.

– Borba je trajala dugo jer smo nailazili na veliku opstrukciju da se ne izjednače veleučilišne titule sa sveučilišnim. Ali zahvaljujući borbi vas, studenata i Zbora veleučilišta, uspjeli smo izjednačiti 300 ECTS bodova sa stručnih i sveučilišnih studija. Velika razlika u izvođenju nastave ne postoji jer isti profesori predaju na fakultetima, isti profesori rade na veleučilištima, među predavačima su doktori znanosti. Konačno smo uspjeli, vi ste druga generacija, odnosno druga promocija kojoj dajemo titulu magistri i magistara ekonomije – istaknuo je Klopotan.

Dekan MEV-a najavom o mogućnosti nastavka studija razveselio je studente računarstva. Naime, uskoro će se prema Agenciji za znanost i visoko obrazovanje uputiti elaborat pa su očekivanja da će se s nastavkom studiranja na smjeru računarstva u Čakovcu moći krenuti već za godinu dana.

Dekan Klopotan također je naglasio važnost veleučilišta s obzirom na činjenicu da okupljaju gotovo 20 posto studentske populacije. Naime, riječ je o 26.000 studenata i kada im se pribroje studenti koji studiraju stručne studije na sveučilištima, dolazi se do broja od 47.000 studenata.

– Stoga, naša borba za struku vrijedi i za sveučilišta koja također imaju stručne studije. Stručni studij koji izvode veleučilišta nedvojbeno generiraju visoku zaposlenost i to dolazi do izražaja kada na tržištu rada nema dovoljno mladih. A  tome smo svjedočili zadnjih nekoliko godina. Naši studenti brzo usvajaju znanja i brzo se zapošljavaju – poručio je Klopotan, pohvalivši pritom studente na njihovom angažmanu i uloženom trudu.

Uslijedio je svečani dio programa promocije.

– Položili smo sve propisane ispite i obranili završne i diplomske radove na studijima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. U ime svojih kolegica i kolega te u svoje osobno ime, molim da nas promovirate u zvanje prvostupnika inženjerstva računalstva, prvostupnika ekonomije, prvostupnika inženjera održivog razvoja i magistra ekonomije – rekla je studentica Bosiljka Oletić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje