Povežite se s nama

Međimurje

U Centru za kulturu u Čakovcu održana Županijska smotra LiDraNo 2019. za osnovne škole!

Objavljeno:

- dana

Nakon održanih međuopćinskih smotri LiDraNa 2019., čiji su domaćini bili Osnovna škola Draškovec i Osnovna škola Podturen, u Centru za kulturu Čakovec upriličena je županijska razina natjecanja za učenike osnovnih škola.

Nema škole iz Međimurske županije koja nije sudjelovala na LiDraNu, bilo u literarnom, novinarskom ili dramskom izričaju. Na županijsku razinu plasiralo se 90 učenika iz 21 škole za što ih je pripremalo 36 mentora.

– Djeca vole sudjelovati u ovakvim natjecanjima. Obožavaju nastupati i pravi su umjetnici. Prilika je to da se izraze pri čemu im mnogo znači podrška mentora, ali i pljesak publike – objasnila je predsjednica Povjerenstva za provedbu Županijske smotre LiDraNo 2019. Jasminka Poljanec. Domaćin ovogodišnje smotre bila je Osnovna škola Kuršanec, čija je ravnateljica Marija Tepalović na početku susreta pozdravila sve sudionike i njihove mentore.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak dobila je čast otvoriti LiDraNo, a srdačne pozdrave prisutnima uputila je u ime međimurskog župana Matije Posavca. Sudionicima je zaželjela uspješne nastupe, a mentorima uputila zahvalnost što su odvajali svoje vrijeme da bi nastup njihovih učenika bio što bolji i reprezentativniji.

– Ono što ste naučili pripremajući se za LiDraNo pratit će vas cijeli život. To je vrijednost koja se nosi bez obzira na činjenicu kojim ćete se aktivnostima u životu baviti ili kakvu karijeru budete imali – poručila im je.

Na Županijskoj smotri u Centru za kulturu publika je uživala u 18 dramsko-scenskih nastupa, a prvi su nastupili učenici 4. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa „Zlatnom ribicom“. Od literarnih radova na županijskoj razini ocjenjivalo se njih 10, samostalnih novinarskih radova bilo je 7, a pristigla su i po 3 školska lista, radijske emisije i radioigre. Članovi stručnih povjerenstava iz svake su kategorije dali svoje prijedloge za državnu razinu LiDraNo, a državno će povjerenstvo odlučiti koga će pozvati na LiDraNo koji će od 25. do 29. ožujka biti održan u Primoštenu.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje