Povežite se s nama

Život i društvo

Jenkač: Priprema se nova investicija na području grada Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

U dijelu naselja Novi Marof i Mađarevo, konkretnije uz državnu cestu D24 Novi Marof – Mađarevo te uz lokalnu cestu do željezničke pruge u Mađarevu, planira se postaviti nova javna rasvjeta.

Budući da je postojeća javna rasvjeta na tom dijelu uglavnom na betonskim i drvenim stupovima sa zastarjelim rasvjetnim tijelima, u planu je postavljanje novih kandelabera s LED svjetiljkama spojenih podzemnim elektroenergetskim kabelima.

Ugovor o izradi Glavnog projekta za taj projekt u utorak su u Novom Marofu potpisali gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor tvrtke CTing d.o.o. iz Lepoglave, Nenad Novak.

– Glavni će projekt biti izrađen prema Prostornom planu uređenja Grada Novog Marofa, Urbanističkom planu uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona i Provedbenom urbanističkom planu šireg centra naselja Novi Marof, a sadržavat će elektrotehnički i građevinski projekt – pojasnio je, vezano uz potpisani ugovor, gradonačelnik Jenkač.

Dodao je da će nova rasvjeta značiti uštedu u potrošnji električne energije, ali i kvalitetniju rasvjetu koja znači i bolju vidljivost na samoj prometnici.

– Bolja vidljivost znači i veću sigurnost u prometu prije svega onih najranjivijih skupina, a to su biciklisti i pješaci – poručio je Jenkač.

Prema potpisanom ugovoru rok za pripremu dokumentacije je 90 dana.
Inače, uređenje odnosno izgradnja spomenute javne rasvjete samo je dio projekta uređenja prometnice na dijelu od groblja u Mađarevu do Zagorske ulice u Novom Marofu.

– Trenutno je u projektiranju obnova državne ceste D24 od Mađareva do Zagorske ulice u Novom Marofu. Rekonstrukcija predviđa uređenje te prometnice zajedno s pješačkim stazama, ali i uređenje potoka bujičara uz cestu. Uz što se projektira spomenuto uređenje javne rasvjete, Termoplin radi na obnovi plinske mreže – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao i da se u sklopu projekta izgradnje javne rasvjete, osim na spomenutom dijelu, priprema i dokumentacija izgradnje javne rasvjete od rotora do skretanja za Makojišće Gornje prema Cifrekovom brijegu.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje