Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždin i Gradska tržnica ulažu 200.000 kn u Dječje odmaralište na Rabu, stiže i rekordan broj djece

Predrag Ciglar Ivan Čehok Martina Strugar

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar i Željka Strugar,  upraviteljica odmarališta, upoznati su javnost s novim ulaganjima u objekt Dječjeg odmarališta „Varaždin“ na otoku Rabu.

– Od kada su Gradske tržnice i Grad Varaždin preuzeli upravljanje Dječjim odmaralištem uložili smo oko 200.000 kuna. I sada na Rabu traju radovi te ćemo ove godine također uložiti 200.000 kuna. Očekuje nas rekordna sezona što se tiče prijava djece i moramo ju dočekati spremni. Trenutno se radi sanacija kanalizacije, u postupku je nabavka opreme za kuhinju, rekonstruirat će se fasada, zamijeniti solarni paneli i kupiti 50 novih madraca, da udobnost djece bude što veća. Bilo je rasprave o tome da bi tamo mogli boraviti i umirovljenici, ali zakon ne dozvoljava dvojnu registraciju objekta – objasnio je Predrag Ciglar.

Dječje odmaralište na Rabu posjećuju djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi, a samo lani ih je boravilo oko 1050. Od početka rada Odmarališta kroz njega je prošlo više od 10.000 djece.

– Veliki broj djece znači s stalni rad djelatnika, animatora, kuhara i svih ostalih. Sezona na Rabu počinje ove godine već 22. svibnja i traje do 6. rujna. Ove smo godine već u siječnju popunili sve kapacitete, a dolazi 1186-ero djece. Imamo programe Škola u prirodi, ljetovanje djece predškolske dobi, kamp sporta i kamp gitare. Osim u opremu ulažemo i u naše osoblje, koje stalno educiramo – rekla je Željka Strugar.

Istaknuto je da je prijašnji upravitelj održavao Odmaralište, ali nije bilo ulaganja. Odmaralište je je do sada posjetilo 18 škola, 13 vrtića, a održana su i rehabilitacijska ljetovanja.

– Imali smo ponude da prodamo Odmaralište i drago mi je da se nismo odlučili za to jer broj djece iz Varaždina i okolice koji ga posjećuju raste. Prije desetak godina smo preuzeli upravljanje i konstantno ulažemo u Odmaralište. Mnoga djeca u našem Odmaralištu prvi put uopće vide more, prvi put odu na ljetovanje. Pokušat ćemo s Gradom Rabom dogovoriti da se objekt učini dostupnim i djeci s posebnim potrebama. To nam je jako važno. Drago mi je istaknuti da Grad Varaždin plaća ljetovanje za djecu čiji roditelji to ne mogu platiti sami. Grad ne prodaje odmaralište već i dalje ulažemo u njega te mi je drago da ga imamo – jasan je bio gradonačelnik Čehok.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje