Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Uhićenja u Varaždinu i Čakovcu: razbijen lanac dilera osvježivača zraka i sintetičke marihuane

Objavljeno:

- dana

Na području deset policijskih uprava u Hrvatskoj provodilo se opsežno kriminalističko istraživanje preprodaje droge pod vodstvom PU osječko-baranjske.

Kako neslužbeno doznajemo, iz ove policijske uprave krenula je istraga preprodaje sintetičke marihuane i osvježivača prostora nakon nekolika slučajeva predoziranja. Istraga se širila Hrvatskom i prema svemu sudeći otkrivena je preprodajna mreža. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku te policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službom kriminaliteta droga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, PU šibensko-kninskom, PU istarskom, PU zagrebačkom, PU međimurskom, PU varaždinskom, PU koprivničko-križevačkom, PU bjelovarsko-bilogorskom, PU virovitičko-podravskom, PU dubrovačko-neretvanskom su 14. i 15. svibnja realizirali višemjesečno kriminalističko istraživanje kodnog imena „TOTAL“. Istraživanjem je obuhvaćena ukupno dvadeset jedna osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, opisano u članku 190. stavak 2. i 4. Kaznenog Zakona Republike Hrvatske. Policijski službenici obavili su više pretraga doma i drugih prostora, poslovnih prostora i osobnih automobila. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli više kilograma sintetske droge, nekoliko kilograma droge hašiš, veću količinu novca za koji se sumnja da potječe od počinjenja kaznenog djela, sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane, nekoliko kilograma rezanog duhana, neprijavljeni plinski pištolj, mobitele i računala i ostalo. Počinitelji su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku potvrdili su da je u cijeloj je Hrvatskoj uhićena 21 osoba, a uhićenja je bilo i u Varaždinu te Čakovcu. Kako istraga još traje, nisu poznati svi detalji. Od 21 uhićene osobe pet je zadržano u istražnom zatvoru.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje