Povežite se s nama

Sport

Bednja u derbiju svladala Ivančicu i odlijepila se na ogromnih 12 bodova prednosti

Objavljeno:

- dana

1. ŽNL

U Beletincu je odigran derbi 18. kola Prve županijske lige, a vodeća Bednja pobijedila je drugoplasiranu Ivančicu 2:0.

U prvom dijelu golovi nisu padali i Beletinčani su sve riješili u drugom poluvremenu. Domaću ekipu u vodstvo je doveo Petar Hrebak u 67. minuti, da bi u 75. konačnih 2:0 golom postavio Ante Kulji, prvi strijelac lige.

Ovom pobjedom nogometaši iz Beletinca napravili su ogroman korak prema naslovu, odlijepivši se na 12 bodova prednosti ispred drugoplasiranih Ivančana.

Dvije nedjeljne utakmice završile su rezultatom 2:2, a riječ je o susretima između Obreša i Plitvice iz Selnika te Mladosti i cestičkog Poleta u Šemovcu.

Još u subotu Dubravka – Zagorac svladala je Slogu 3:1, Rudar 47 Podravac Kitro u Sesvetama Ludbreškim 2:1, Budućnost i margečanska Mladost u Vidovcu odigrali su 2:2, a istim rezultatom završila je utakmica Lepoglave i Drave iz Sv. Đurđa.

Izvor:
Foto: NK Bednja – Facebook

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka definitivno je najveća u mojoj trenerskoj karijeri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je pobijedio Hajduk u Splitu s 1:0 te je upisao svoju devetu prvenstvenu pobjede ove sezone.

– Većina utakmica se lomi na sredini terena. Znali smo da će pokušati za Brekala stvoriti jedan na jedan situacije. Dobro smo to zatvorili. Imali smo i svježine za brze kontre. Vidio sam da su moji dečki bili vrhunski. Nisam vidio slab Hajduk nego jak Varaždin. I protiv Dinama smo bili dobri. Jednom Hajduku s vrhunskim igračima, danas smo ih definitivno dobro zatvorili. Naglasak je na odličnom Varaždinu – rekao je Nikola Šafarić nakon utakmice za nacionalne medije.

No, je li mu to ujedno i nadraža trenerska pobjeda?

– Kao igrač imao sam većih pobjeda, ali kao treneru definitivno je. Pobijediti Hajduka u Splitu je posebno. Nadam se da će biti i većih pobjeda. Što se tiče trenerskog dijela, uživam, na ljeto će uprava odlučiti dalje – zaključio je Nikola Šafarić.

Varaždinski nogometaši tako su zadržali 6. mjesto Lige, a u idućem kolu u Varaždin dolazi drugoplasirana Rijeka. Susret se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati.

Nastavite čitati

Sport

Elitna ŽNL: Vodeći Novi Marof preokretom do slavlja u derbiju, Nedeljanec siguran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti prvih kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Elitne ŽNL. Vodeći dvojac Novi Marof i Nedeljanec stigli su do slavlja.

Novomarofčani su ugostili Bednju. Beletinčani su imali prednost od 2:0 koju su im golovima donijeli Hojski i Kulji, no marofski nogometaši su okrenuli i slavili 3:2. Golove za njih postigli su Harmicar, Zrinski i Sakač.

Drugoplasirani Nedeljančani slavili su protiv Ivančice s 3:1. Za momčad Damira Maretića zabijali su Modrić, Medved i Škvarić.

Do slavlja u Ligi za prvaka stigao je tuhovečki Polet pobijedivši margečansku Mladost s 2:1. Golove za Tuhovčane postigli su Šinjori i Ključarić.

U Ligi za ostanak Budućnost i cestički Polet odigrali su 2:2, dok je Razvitak s 3:2 bio bolji kod Dubravke-Zagorac u Turčinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje