Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Neustrašivo skakali s padobranom za akciju pomoći Luki Lehkec!

Objavljeno:

- dana

Na Aerodromu Čakovec/Pribislavec 25. i 26. svibnja u organizaciji Aerokluba Međimurje i Humanitarne udruge Fijolina iz Čakovca održan je Adrenalinski vikend s naglaskom na humanitarnu akciju.

Padobranski skok u tandemu je iskusilo čak 80 sudionika, čime su postali dio humanitarne akcije za trogodišnju djevojčicu Luku Lehkec iz Pribislavca. Veliki je dio Međimurja nedavno krenuo u prikupljanje financijskih sredstava potrebnih za njezino liječenje. – Svi padobranci i članovi Aerokluba sudjeluju u donatorskim aktivnostima s ciljem prikupljanja novčane potpore za Lukine fizikalne terapije. Ovaj adrenalinski vikend je tek prva takva akcija: cilj nam je zainteresirati javnost i okupiti ljude u što većem broju na sljedećoj humanitarki, koja će se održati u srpnju ove godine – naglasio je dopredsjednik Aerokluba Međimurje Marijan Fajfar. Kod ulaza je padobrance s osmijehom na licu dočekala mala Luka uz pratnju obitelji: šestogodišnjega brata Tristana te roditelja Vlatke Levačić i Elvisa Lehkeca. Njezina je majka pritom zahvalila članovima Fijoline te Aerokluba. Posebno je istaknula ulogu pribislavečke načelnice Višnje Ivačić, na čiju su inicijativu pokrenute humanitarne akcije. Na početku Adrenalinskog vikenda sudionici su bili u prilici donirati sredstva za financiranje Lukinih terapija, nakon čega su uslijedile pripreme za skokove. Lagano su se u zrakoplovu Pilatus PC-6 Potter penjali do visine od četiri kilometra te uživali u panoramskom letu. To je približna točka na kojoj se otvaraju vrata, pri čemu padobranci u tandemu s certificiranim instruktorom iskaču iz aviona. Kako je rekao Angelo Vuletić, poznati tandem instruktor iz Virovitice, bilo je tu svakakvih iskustava, no svi su skokovi prošli u najboljem redu. – Na 1500 metara otvara se padobran, nakon čega slijedi 10 minuta laganoga spuštanja na zemlju – objašnjava član Aerokluba Siniša Palašek. skokovima Novčana sredstva prikupljala su se dobrovoljnim donacijama ili kupnjom CD-a, umjetničkih radova s radionica poput slika, fotografija, knjiga i slično, a donaciju je moguće i uplatiti na račun Humanitarne udruge Fijolina, HR54 2340 0091 1160 43912. – Ovo je tek početak, a s ponosom mogu najaviti i održavanje nadolazećih humanitarnih akcija, kao i humanitarnih koncerata za našu Luku – kaže Mirjana Hudin, jedna od osnivačica Humanitarne udruge Fijolina. Sve informacije u vezi pomoći za Luku i njezine roditelje dostupne su na broj mobitela: 095/838-4185 (Vlatka) ili na mail: [email protected]. Roditelji stoje na raspolaganju drugim roditeljima i djeci sa sličnim teškoćama kojima je potrebna pomoć u smislu informiranja o terapijama ili nekih drugih upita.

Foto i video

FOTO Održana tradicionalna Biciklijada Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Više od 250 biciklistica i biciklista sudjelovalo je u subotu na tradicionalnoj Biciklijadi Općine Sračinec, koja se održava povodom Dana obitelji.

– Već godinama održavamo ovu lijepu akciju, u kojoj nam je cilj okupiti cijele obitelji koje će provesti nekoliko lijepih sati u kretanju u prirodi. Vrijeme nas i danas počastilo, nije prevruće, a uz obalu starog toga rijeke Drave boravit ćemo u hladu. Hvala svima koji su uključeni u ovu akciju, od djelatnika Osnovne škola Sračinec i Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec, obitelji Krobot pored čije kućice smo se zaustavili, do naših vrijednih vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski i policije koja je osiguravala ovu biciklijadu, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su otplesali jedan kratki Rim tim tagi dim ples, velika kolona biciklista krenula je od Doma kulture u Sračincu, Dravskom ulicom preko derivacijskog kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski, preko novog obrambenog nasipa, sve do kućice uz Dravu, gdje su se sudionici mogli okrijepiti i družiti.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Općoj bolnici Varaždin umjetničkom izložbom obilježili Međunarodni dan sestrinstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Opća bolnica Varaždin u proteklih nekoliko dana provodi različite aktivnosti unutar ustanove i van nje kako bi na poseban način obilježili Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja.

Tim je povodom u srijedu, 8. svibnja, održana prigodna svečanost i umjetnička izložba djelatnika bolnice.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, koji je istaknuo kako medicinske sestre i tehničari za zdravstveni sustav čine nemjerljivo mnogo.

– Ono što činimo svi zajedno na dobrobit pacijenata, na poboljšanje uvjeta i kvalitete života svih naših sumještana, možemo zahvaliti cijeloj jednoj organizacijskoj strukturi koju svi zajedno gradimo – poručio je ravnatelj Poljak te svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitao njihov dan.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski i glavna sestra bolnice tim je povodom rekla kako se Danom medicinskih sestara i tehničara obilježava njihova cjelokupna uloga koju imaju u zdravstvenom sustavu ujedno naglasivši i zajedništvo i veliku sestrinsku obitelj.

– Važno je napomenuti da se sestrinstvo susreće sa strašno velikim izazovima, a jedan od njih je zasigurno manjak i nedostatak medicinskih sestara. Svakako da to utječe na organizaciju koju imamo u sestrinskoj službi i dogovor koji moramo dati na brojne medicinsko-tehničke zahvate i sestrinske intervencije, ali sve s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi – kazala je Gajski.

Ispred Varaždinske županije Dan medicinskih sestara i tehničara čestitala je predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, Spomenka Kiđemet Piskač, koja je pohvalila izložbu.

– Netko je rekao da velika umjetnička djela ne može napraviti maleni čovjek. Ova sva djela su velika upravo zbog toga jer su ih napravili veliki ljudi, a to su naše medicinske sestre i tehničari koji se požrtvovno 24 sata dnevno brinu o našim pacijentima – rekla je Kiđemet Piskač.

Na svečanosti su umjetnicima uručene i zahvalnice, a ispred umjetnika obratila se Tanja Novoselec koja se zahvalila svima koji su sudjelovali u izložbi.

– Bez obzira na njihov posao koji je izuzetno težak i zahtjevan, nikad nas nisu zaboravile i svake godine organiziraju izložbu i zovu nas izlagače – rekla je Novoselec.

Dodajmo da su medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan čestitali i član Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, Alen Leverić, pročelnik službe za interne bolesti Željko Vojnović te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, Larisa Čmelak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje